8 jun
2020

Undersøgelse finder stigning i hydroxychloroquin /chloroquin recepter under COVID-19

Category:Medicin nyheder

En ny undersøgelse foretaget af efterforskere fra Brigham og Women’s Hospital undersøger ændringer i recept mønstre i USA i løbet af COVID-19 pandemi.

I en sonderende analyse af data fra GoodRx bruges til at generere nationale skøn, Brigham efterforskere fundet recepter af anti-malaria medicin chloroquin og dens analoge hydroxychloroquine dramatisk steg i løbet af ugen af marts 15, sandsynligvis på grund af off-label recepter for COVID-19. Resultaterne af undersøgelsen offentliggøres i JAMA.

“Der har været tegn på, at hydroxychloroquin ordinering var steget, og mangel var blevet rapporteret, men denne undersøgelse sætter fokus på, i hvilket omfang overskydende hydroxychloroquine / chloroquin recepter blev fyldt nationalt,” sagde tilsvarende forfatter Haider Warraich, MD, en associeret læge i afdelingen for hjerte-kar-medicin på Brigham. “Denne analyse omfatter ikke patienter, der blev ordineret HCQ i et hospital indstilling-det betyder, at patienterne kunne have taget medicin i hjemmet, uden overvågning eller overvågning for bivirkninger.”

Chloroquin er en anti-malaria stof og dens analoge, hydroxychloroquine, bruges til behandling af autoimmune sygdomme som lupus eller leddegigt. Begge lægemidler betragtes som sikre og effektive for disse indikationer. Laboratorieundersøgelser har antydet, at lægemidlerne også kan have antivirale virkninger, og i betragtning af deres relativt lave omkostninger, der har været stor interesse i deres potentielle effektivitet mod COVID-19. Men en undersøgelse offentliggjort i sidste uge af Brigham forskere og samarbejdspartnere fandt, at i en observationsanalyse, COVID-19 patienter, der fik enten medicin (med eller uden et antibiotikum) ikke viste en forbedring i overlevelsesrater og var i øget risiko for ventrikulære arytmier.

For den nuværende analyse, Warraich og kolleger kiggede på ordinering mønstre for hydroxychloroquine / chloroquin samt mange andre almindeligt ordineret medicin. Disse omfattede angiotensin-konverterende-enzym-hæmmere (ACEi) og angiotensin-receptor blokkere (ARBs), som begge er ordineret til patienter med hypertension eller hjertesvigt, samt antibiotika azithromycin, og de øverste 10 recepter fyldt i 2019. Holdet sammenlignede antallet af fyldte recepter for hvert lægemiddel med antallet af recepter fyldt sidste år over en 10-ugers periode fra 16 februar til 25 april.

Holdet fandt, at fylder for alle lægemidler, undtagen antibiotika amoxicillin og smertestillende kombination af hydrocodon / acetaminophen, toppede i løbet af ugen fra marts 15 til marts 21, 2020, efterfulgt af efterfølgende fald. I løbet af denne uge, hydroxychloroquine/chloroquine fyld for 28 tabletter steg fra 2,208 recepter i 2019 til 45,858 recepter i 2020 (en stigning på mere end 2,000 procent). I løbet af de hele 10 uger, var der tæt på en halv million overskydende fyld af hydroxychloroquine / chloroquin i 2020 i forhold til året før.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *