Bayaaz.com

Elämä on lyhyt

Texasin tuomarin mukaan CDC:n häätökielto on perustuslain vastainen.

Päätös voisi myös olla oikeudellinen ennakkotapaus ja vaikuttaa laaja-alasti asuntotarjoajiin kaikkialla Yhdysvalloissa, ABC News uutisoi. Presidentti Joe Bidenin juuri maaliskuuhun asti pidentämän lykkäyksen nojalla asunnontarjoajat eivät voi laillisesti häätää vuokralaisia, jotka voivat osoittautua covid-19-pandemian aiheuttamiksi taloudellisiksi vaikeuksiksi.

Yhdysvaltain piirituomari John Campbell Baker oli päätöksessään vuokranantajien ja kiinteistönhoitajien puolella, jotka nostivat kanteen CDC:tä vastaan väittäen, että virasto oli ylittänyt valtuutensa häätökiellon kautta.

”Liittovaltion hallitus ei voi sanoa, että se on koskaan aiemmin vedonnut valta-oikeuteensa osavaltioiden välisessä kaupassa määrätäkseen asuinhäädön keskeyttämisen”, Baker sanoi päätöksessään. ”Liittohallitus ei ole vaatinut tällaista valtaa missään vaiheessa maamme historiaa ennen viime vuotta. … Vaikka covid-19-pandemia jatkuu, niin jatkuu perustuslakikin.”

Tuomari ei ole vielä päättänyt lykkäystä, mutta hän vihjasi, että sellainen voi tulla pian. Jos hän tekee sen, se tarkoittaisi, että häädöt Teksasissa voisivat jatkua välittömästi. CDC ei ole vielä kommentoinut julkisesti Texasin liittovaltion tuomarin päätöstä.

Lykkäys määrättiin suojaamaan vuokralaisia, jotka ovat menettäneet työpaikkansa tai kärsineet muista taloudellisista vaikeuksista koronaviruspandemian vuoksi. Asunnontarjoajien mukaan lykkäys on kuitenkin vaikuttanut heihin epäoikeudenmukaisesti, mikä on saanut heidät kamppailemaan lukuisten maksamattomien vuokralaisten kanssa, vaikka heidän on edelleen maksettava asuntolainoja tarjoamistaan asunnoista.

Lykkäystä ajava Wake Forestin yliopiston vieraileva oikeustieteen professori Emily Benfer kertoi CNBC:lle, että kyse on ”kriittisestä pandemian lieventämistoimenpiteestä”, joka auttaa suojelemaan yhteisöjen terveyttä ja turvallisuutta estämällä COVID-19-viruksen leviämisen edelleen häädön kautta.

Aiemmat häätölyn lykkäyshaasteet tehtiin Georgiassa, Louisianassa ja Tennesseessä, mutta CNBC:n mukaan nämä kaikki epäonnistuivat

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *