8 jun
2020

Stadig mere effektive serologiske test takket være en ny ECL-baseret mekanisme

En forskningsgruppe ledet af Universitetet i Bologna identificeret en ny mekanisme, der kan opnå serologiske test, der er hurtigere, mere omkostningseffektive og mere pålidelige end dem, der i øjeblikket er i brug. Denne mekanisme er baseret på elektromikeiluminescens (ECL) og gælder for serologiske test, der er udtænkt til påvisning af antistoffer mod SARS-CoV-2. Denne innovative teknik har industrielt anvendelsespotentiale, da to førende virksomheder inden for diagnostik og teknologi også var involveret i denne forskning: Roche Diagnostic og den japanske Hitachi High Tech.

Undersøgelsen blev offentliggjort i Nature Communications og dens resultater viser serologiske tests med øget følsomhed niveauer op til 128% højere end dem, der i øjeblikket er i brug, takket være meget effektive reaktanter.

“De resultater, vi opnåede markere en ny milepæl i state-of-the-art af signal forbedring af ECL-baserede immunoassays,” siger Francesco Paolucci, leder af forskergruppen og professor ved universitetet i Bologna. “Denne milepæl er resultatet af mange års international forskning i elektrokemi og af en tæt synergi med R&D-sektorer.”

Serologiske test er baseret på evnen til at omsætte samspillet mellem nogle molekyler og antistoffer, som testen kvantificerer, til målbare og synlige signaler. ECL kan spille en stor rolle her, da det er afhængig af en elektrokemisk reaktion, der producerer et lyssignal. I tilfælde af serologiske test, elektrokemikomæens afbryder antistofferne, som om de var lamper.

Denne mekanisme har nogle begrænsninger, dog: De molekyler, der er i stand til at udløse denne reaktion er i meget lave koncentrationer i humant blod. Derfor er meget følsomme teknikker nødvendige for at identificere antistofferne i blodet. De resultater, som forskergruppen har opnået, er derfor lovende.

“Vores arbejde repræsenterer noget hidtil uset inden for ECL, fordi det bygger på en styrkelse af signalet i modsætning til en forbedring af målet, som det normalt sker med enzymatiske metoder eller polymerase kædereaktion,” siger Giovanni Valenti, undersøgelse koordinator og forsker ved universitetet i Bologna. “Disse resultater baner vejen for udvikling af ultrafølsomme serologiske test.”

Forskerne opnåede et dobbelt resultat med denne undersøgelse. På den ene side finpudsede de de mekanismer, der regulerer ECL-analyser; På den anden side anvendte de disse mekanismer til at udvikle nye reaktanter for at opnå langt mere effektive serologiske test.

“Fra disse resultater, lykkedes det os at identificere meget effektive reaktanter, der er i stand til at øge følsomheden af denne teknik langt ud over, at der i øjeblikket anvendes til serologiske tests,”Siger Alessandra Zanut, første forfatter af undersøgelsen og forsker ved universitetet i Bologna. “Med denne teknik opnåede vi en ECL-signalforbedring på op til 128 % sammenlignet med de nuværende teknikker.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *