8 jun
2020

Sommer besøgende til amerikanske parker vælger sikkerhed først over frihed til at strejfe

Category:Sundhed nyheder

I en typisk sommer, går millioner af amerikanere udendørs til nationalparker, vandrestier og floder over hele USA. Denne sommer, på grund af COVID-19 forholdsregler, at komme udendørs vil være anderledes, selv om hvor forskellige er ikke sikkert.

Mine kolleger og jeg er en del af et forskerhold på Pennsylvania State University, der studerer friluftsliv og parkledelse. Vores team for nylig gennemført en national undersøgelse af mere 1.000 udendørs entusiaster på tværs af 47 stater med Leave No Trace Center for Udendørs Etik.

Undersøgelsen stillede flere centrale spørgsmål, der omfattede, hvordan dem, der bruger parker overvejede en tilbagevenden til friluftsliv denne sommer, og hvordan parker kan forvaltes for COVID-19 for at sikre sikkerheden for parkens brugere.

Svarene på undersøgelsen tyder på, at vi til sommer måske går ind i en ny æra af parkforvaltning. Friluftslivskasser siger ikke blot, at de ønsker en strengere håndhævelse af reglerne for at holde folk sikre, men at de hilser nye retningslinjer og endda begrænsninger af deres frihedsrettigheder velkommen, så alle besøgende kan opleve naturens fordele uden at gå på kompromis med deres helbred på grund af COVID-19.

»Vildskab er en nødvendighed«

Den berømte naturforsker John Muir skrev, at “tusindvis af trætte, nerve-rystet, over-civiliserede mennesker er begyndt at finde ud af, at gå til bjergene går hjem; at vildskab er en nødvendighed; og at bjergparker og reservationer er nyttige, ikke kun som springvand af træ og vanding floder, men som springvand af liv.” Verden har ændret sig enormt, siden han skrev dette i 1901.

Folk, nu mere end nogensinde, søge fordelene ved naturen, uanset om de bor i landdistrikterne Colorado eller Manhattan. Man har længe troet, at det har været en stor oplevelse at opleve naturens seværdigheder og lyde. Ønsket om at opsøge disse erfaringer er måske endda biologisk drevet. I dag er der en voksende mængde af videnskabelige beviser, der viser de positive forbindelser mellem eksponering for den naturlige verden og menneskers kognitive, fysiologiske og sociale velbefindende.

Vores undersøgelse, der blev gennemført i april og maj, undersøgte, hvordan friluftsliv adfærd på tværs af alle typer af parker og beskyttede områder kan ændre sig som reaktion på pandemien og med det, forventninger park forvaltning.

Gennem deres online liste tjene, personer i forbindelse med Leave No Trace Center for Udendørs Etik tjente som potentielle respondenter for denne forskning. Dette samfund består i vid udstrækning af udendørs entusiaster, der er meget afhængige af friluftsliv som en form for fritid. Mere end 1.800 undersøgelser blev gennemført i to faser og bestod af spørgsmål i forbindelse med adfærdsmæssige ændringer, træffe beslutninger om rekreation og forventninger til park management.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *