Bayaaz.com

Elämä on lyhyt

Säiliöttömän vedenlämmittimen asentaminen

Viime viikolla kuumavesisäiliömme lakkasi toimimasta. No, ei ehkä täysin odottamatta. Parin kuukauden aikana huomasin, että veden kuumeneminen kesti kauan jonkun suihkun jälkeen. Löysin termostaatin, jotta kuumaa vettä ei käytetä niin paljon. Viime viikolla, kun se lakkasi toimimasta kokonaan, naapurini näytti minulle, miten sähkölämmityselementtiä voi vaihtaa. Yay! Meillä on taas kuumaa vettä alle 75 dollarilla. Naapuri huomautti kuitenkin myös, että kiuasta valmistettiin enemmän noin 17 vuotta sitten. Hän vakuutti minut siitä, että koko lämmitin pitäisi vaihtaa ennen kuin se lakkaa toimimasta uudelleen. Hän mainitsi myös, että voisin harkita on-demand-vedenlämmittimen asentamista. Kuten varmaan tajusit, en ole hyvä mekaanikko. Kuinka suuri projekti ja miten muuntaisin on-demand-vedenlämmittimeksi?

Vastaus: Hei Mike. Muuntaminen 40 gallonan säiliöstä (tai vastaavasta) säiliöttömäksi järjestelmäksi ei ole kauhean vaikeaa, mutta se ei ole myöskään aloittelijan projekti. Siihen liittyy sekä sähkö- että putkialan perustaitoja. Olettaen, että aiot pitää sen samassa paikassa, tämä on enemmän tai vähemmän keskitason tee-se-itse-projekti. Jos sinulla on jo kaikki työkalut ja materiaalit, sen pitäisi kestää 3-4 tuntia. Jos saat naapurisi apua, se voi kestää jopa kaksi tuntia. Jos aiot siirtää lämmittimen toiseen paikkaan, se vie päiviä, koska sinun on ajattava uusia sähköpiirejä ja putkilinjoja seinissä tai talon alla.

Jos kuitenkin pidät sen samassa paikassa, perussähkö ja putkisto ovat jo olemassa. Sen lisäksi, että lasket energialaskuasi, myös tankiton järjestelmä vie noin 5 kuutiojalkaa vähemmän tilaa. Ensimmäinen asia, joka sinun on tehtävä, on sammuttaa vesi ja sähkö olemassa olevaan säiliöön. Pääsähkölaatikossa tulisi olla oma piiri lämmittimelle, jotta sinun ei tarvitse sammuttaa sähköä koko taloon. Mutta saatat joutua sulkemaan koko talon päävesihuollon. Kuumavesisäiliössä on luultavasti kylmävesiventtiili, mutta nyt on hyvä aika sulkea päävirta ja vaihtaa vesisäiliön venttiili.

Kun olet varma, että sähköt ja vesi ovat pois päältä, sinun on tyhjennettävä vettä linjoista ja säiliöstä. Jos talossa on vesiventtiili, joka on alhaisempi kuin säiliön vesiventtiili (ehkä kylpyamme tai kellariventtiili), avaa sekä kuuman että kylmän veden venttiilit veden tyhjentääkseen vettä linjoista. Seuraavaksi käytä puutarhaletkua veden tyhjentämiseen olemassa olevasta säiliöstä johonkin sopivaan paikkaan (usein ulkopuolelle). Kun säiliö on tyhjä, haluat irrottaa sähkö- ja putkijohdot vanhasta säiliöstä ja poistaa säiliön sieltä, missä se on.

Nyt sinun pitäisi olla valmis asentamaan uusi säiliötön vedenlämmitin. Säiliön mukana tulevat ohjeet tai joku rautakaupassa voi kertoa, mitä muuta laitteistoa tarvitset uuden lämmittimen mukana tulevan lisäksi. Tämä olisi kuin venttiili, joka sinun pitäisi vaihtaa, uusi letku kylmän veden syöttöön säiliöttömään lämmittimeen, uusi letku, joka yhdistää kuuman veden talon putkistoon, muutama asia, joita sinulla saattaa jo olla, kuten uudet sähkömutterit ja putkiteippi.

Jos sinulla on kaikki mitä tarvitset, olet valmis asentamaan säiliöttömän lämmittimen asennuspinnalle. Uuden yksikön mukana tulee olla ohjeet tähän. Jos se on kiinni seinässä, varmista, että se on kunnolla kiinnitetty seinänastaan.

Seuraavaksi liität kylmän veden syöttöjohdon uuteen kiukaaseen. Tässä saatat tarvita apua rautakaupan ihmisiltä varmistaaksesi, että sinulla on oikea yhteyslinja. Se voi olla kuparia (vaatii juotosta), flexline tai jotain muuta paikallisen koodin mukaan. Saatat myös tarvita sovittimia yhteyden muodostamiseen sekä syöttöjohtoon että talon putkistoon. Tee sama asia kytkeä lämmittimen kuuman veden puoli talon putkistoon. Kiedo Teflon-teippi säikeiden ympärille ennen kuin teet liitännät.

Tässä vaiheessa jäljellä on vain sähköjen liittäminen. Yksi asia, joka sinun pitäisi tehdä ostaessasi säiliöttömän lämmittimen, on varmistaa, että se on yhteensopiva olemassa olevan sähköpalvelun kanssa (240 volttia tai 120 volttia).

Mike, tässä on muutamia muita asioita, jotka on otettava huomioon päätettäessä muuntaa tankittomaksi järjestelmäksi. Yhdysvaltain energiaministeriö arvioi, että sähkösäiliöttömät lämmittimet säästävät 44 dollaria vuodessa (maakaasun arvioidaan säästävän 108 dollaria vuodessa). Muista valita tarpeitasi sopiva järjestelmä. Jos käytät suihkua ja pesukonetta samanaikaisesti, tarvitset vedenlämmittimestä noin 4,5 gallonaa minuutissa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *