8 jun
2020

Sådan får du bedre søvn, mens du arbejder hjemme

Category:Sundhed nyheder

For mange har arbejds-at-home ordrer med henblik på at bekæmpe COVID-19 pandemien haft en utilsigtet bivirkning: søvntab.

“Vi har set en betydelig stigning i rapporter om stress-relaterede søvnløshed i de seneste måneder,” sagde Julio Fernandez-Mendoza af Penn State Health Sleep Research and Treatment Center i Hummelstown, Penn.

Stress og bekymre sig om pandemien er en af grundene, og det nye ved at arbejde i hjemmet er en anden, Fernandez-Mendoza sagde i en Penn pressemeddelelse.

Her er nogle tips til at hjælpe dig med at få en god nats søvn:

Har en daglig rutine. Gør regelmæssige opgaver som at vågne op, brusebad, spise, deltage i fritidsaktiviteter og gå i seng på bestemte tidspunkter. “Stikning med regelmæssige vaner holder din døgnrytme forankret som en båd i havet,” Fernandez-Mendoza sagde.
Hold arbejds- og soveområderne adskilt. Soveværelset skal være til søvn og sex – og ingen elektronik. Vælg et andet sted til arbejde.
Hold dit arbejdsområde tændt i løbet af dagen. Få så meget naturligt lys som muligt. Om natten lukkes persiennerne og dæmpes lyset mindst to timer før sengetid.
Tag 15 minutters pauser fra computeren. Tag en kaffepause, gå en tur eller gør en aktivitet. Hold dig hydreret. Tilbring tid udendørs.
Tjek kun e-mail eller arbejdsrelaterede tekster i arbejdstiden. Indstil en tidsplan med din arbejdsgiver, og brug automatisk til at fortælle folk, at du vil svare på dag-til-dag-mails om morgenen.
Planlæg lidt bekymrende tid. Folk går ofte fra arbejde til middag uden at tale om deres dag og spekulerer på, hvorfor de ikke kan sove. Fernandez-Mendoza foreslår at afsætte 15 minutter to timer før sengetid hver nat for denne øvelse: “Skriv en liste med to kolonner. Skriv dagens eller den næste dags bekymringer, problemer eller problemer i den første kolonne. Skriv i anden kolonne de tre bedste mulige løsninger, du kommer til at tænke på. Dette lærer din hjerne at problemløse, sender et budskab om, at arbejdsdagen er færdig, og forbereder dig til den næste dag.”
Vær fysisk og mentalt aktiv. Gør aktiviteter, du nyder som at læse, skrive, tale med familiemedlemmer eller spille videospil. Tag også en tur – aktive mennesker sover bedre.
Få familiemedlemmer involveret. Sæt en sengetid du og dine børn kan blive enige om.
Må ikke kaste og vende i seng. Hvis du ikke kan falde i søvn inden for 20 minutter, stå op, gå til et andet rum og gøre en aktivitet. Gå tilbage i sengen, når du er søvnig. “Staying vågen i sengen brændstoffer søvnløshed og kan føre til at udvikle kronisk søvnløshed,” Fernandez-Mendoza sagde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *