8 jun
2020

Opioid ordinering ned for mindre ortho skader hos unge

Category:Medicin nyheder

Fra 2004 til 2017 var der et fald i andelen af pædiatriske patienter med en mindre skade ordineret opioider, ifølge forskning udgivet som en del af American Academy of Ortopædkirurger Virtual Education Experience.

Jigar S. Gandhi, M.D., Pharm.D., fra Cooper University Health Care i Camden, New Jersey, og kolleger gennemførte en retrospektiv gennemgang af data fra en national Pediatric Health Information System database bestående af 42 pædiatriske hospitaler for at identificere besøg for pædiatriske frakturer og forskydninger fra 2004 til 2017. Data blev inkluderet for 120.002 patienter med mindre skader, som ikke blevkirurgisk forvaltet og udskrevet hjem samme dag.

Forskerne fandt, at 54.3 procent af patienterne fik mindst én dosis af opioid under skadestuen eller klinik besøg. De fleste patienter, der fik opioider, var mænd (73,2 procent), og 52,0 procent var forsikret gennem en ikke-statslig forsikringsplan. I undersøgelsen befolkning, der var et fald i den nationale opioid recept sats fra 60.0 til 27.8 procent fra 2004 til 2017. Sammenlignet med 2004 var patienterne i 2017 75 procent mindre tilbøjelige til at få et opioid. Patienter i alderen 13 til 17 år var mere tilbøjelige til at modtage en opioidrecept end yngre patienter, mens sorte patienter var mindre tilbøjelige til at modtage en opioidrecept end hvide patienter.

“Resultaterne viser, at bestræbelserne på at bekæmpe tidligere eksponering for opioider har succes med at ændre de ordinerende vaner læger i en akut pleje indstilling,” en medforfatter sagde i en erklæring.

En forfatter afslørede finansielle bånd til Biomet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *