Bayaaz.com

Elämä on lyhyt

On aika olla luova loppulahjojen kanssa, agentit sanovat.

Joitakin esimerkkejä ovat mittatilaustyönä tehdyt perheen bobblehead-nuket, tilatut taideteokset ja jopa lemmikkikoirat, New York Times raportoi.

Jason Walker, kiinteistöalan ammattilainen Douglas Elliman Real Estaten kanssa New Yorkissa, pelastaa koiria vapaa-ajallaan ja antaa niitä joskus asiakkaille sulkemislahjoina. Äskettäin hän esimerkiksi antoi yhdelle asiakkaalle sekarotuisen koiran, joka pelastettiin Kiinasta ja tuotiin takaisin Yhdysvaltoihin. Asiakas sai myös täyden vuoden ilmaista koirapäivähoitoa uudessa naapurustossaan.

Walkerin mukaan tällainen ainutlaatuinen päätöslahja ei vain osoittaa hänen arvostustaan asiakkaitaan kohtaan, vaan myös lisää tietoisuutta suuremman asian tueksi. Walker väittää pelastaneensa kiinassa lähes 50 koditonta koiraa viimeisen vuoden aikana.

Corcoran Groupin puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Pamela Liebman yhtyi tähän näkemykseen sanoen, että lahjojen sulkeminen ei ole vain ihana ele, vaan myös ”huomaavainen tapa kiittää ja muistomerkkiä usein pelottavasta prosessista… Onnistuneet päätöslahjat ovat niitä, jotka muistavat positiivista kauppaa ja kasvavaa suhdetta.”

Mutta menestyäkseen luovuus ja huomaavaisuus ovat olennaisia ainesosia, agentit sanovat. Jonah Katz, toinen Corcoranin agentti, kertoi NYT:lle, kuinka yksi hänen asiakkaistaan oli Peanuts-fani ja Snoopy-muistoesineiden keräilijä. Katz tilasi Snoopyn sormenjäljen Peabodyn taidegalleriasta.

”Päätöslahja on hyvin henkilökohtainen asia”, Katz sanoi. ”Sen pitäisi olla aivan yhtä ainutlaatuinen, huomaavainen ja omaperäinen kuin henkilö, jolle annat sen.”

Lahjojen sulkemisen ei kuitenkaan sinänsä tarvitse olla fyysisiä esineitä. Citi Habitatsin kiinteistönvälittäjä Christophe Tedjasukmana päätti, että lahjan sijaan hän järjestää asiakkaalleen talonlämmitinjuhlat. Hän kattoi yli 80 vieraan ateriapalvelu-, alkoholi- ja odotushenkilökunnan kustannukset. Yhteensä hän käytti juhliin yli 1000 dollaria.

”Halusin asiakkaani pystyvän keskittymään hauskanpitoon samalla, kun hän esitteli kotia, jonka autoin häntä löytämään”, Tedjasukmana sanoi.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *