Bayaaz.com

Elämä on lyhyt

NAR:n turvallisuusraportin mukaan kolmannes agenteista on tuntenut olonsa turvattomaksi työssään.

Raportin havainnot ovat varsin hälyttäviä, sillä se paljastaa, että 38 prosenttia kiinteistönanaattoreita on kokenut tilanteen, joka sai heidät pelkäämään henkilökohtaisen turvallisuutensa tai henkilötietojensa puolesta.

Yleisimpiä tilanteita, jotka aiheuttavat kiinteistönvälittäjät pelkäämään turvallisuutensa puolesta, ovat avoimet talot, tyhjät ja mallitalot, lukitsemattomia tai suojaamattomia kiinteistöjä sekä syrjäseuduilla olevia kiinteistöjä.

Ei ole yllättävää, että naispuoliset kiinteistönvälittäjät tuntevat olonsa yleensä turvattomammaksi. Noin 44 prosenttia naisvälittereistä sanoi olevansa huolissaan turvallisuudestaan verrattuna vain 25 prosenttiin miehistä.

Hyvä uutinen on kuitenkin se, että tällaiset tilanteet ovat vielä melko harvinaisia. Ylivoimainen 95 prosenttia kyselyyn vastanneista sanoi, että he eivät ole koskaan joutuneet rikoksen uhriksi ollessaan töissä. On kuitenkin myös huonoja uutisia, koska näyttää siltä, että monet kiinteistöyhtiöt eivät ota turvallisuutta niin vakavasti kuin pitäisi. Kyselyn mukaan vain 44 prosenttia kiinteistönvälittäjistä sanoi, että heidän toimistoissaan on käytössä vakiomenettelyt agenttiensa turvallisuuden turvaamiseksi. Toisaalta tiedot näyttävät olevan etusijalla, sillä 66 prosenttia kiinteistönanaattoreita sanoi, että heidän toimistoissaan on käytössä menettelyt asiakastietojen suojaamiseksi ja hävittämiseen.

Toinen raportissa havaittu suuntaus on se, että kiinteistönvälittäjät ottavat asiakseen varmistaa oman turvallisuutensa. Noin 39 prosenttia vastaajista kertoi ottavansa itsepuolustuskursseja, kun taas toiset 20 prosenttia on käynyt kiinteistönvälittäjän turvallisuuskurssin.

Jotkut agentit jopa aseistautuvat aseella – ilmeisesti 57 prosenttia naispuolisista ja 52 prosenttia miesagenteista tekee niin. Naisten yleisin ase on pippurisumute (27 prosenttia) ja sen jälkeen ampuma-aseet (12 prosenttia). Miehistä 25 prosenttia myönsi kantaneensa asetta, kun taas 11 prosenttia sanoi kantavansa taskuveistä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *