Bayaaz.com

Elämä on lyhyt

Myynti & ostaminen – Mitä tehdä?

Mieheni ja minä tiesimme neljä vuotta sitten, kun ostimme ensimmäisen kotimme, ettei se olisi viimeinen. Se oli liian pieni silloinkin. Siihen meillä oli silloin kuitenkin varaa. Nyt kun meillä on pääomaa, haluamme myydä tämän talon ja ostaa isompia. Oman pääoman saaminen ei tietenkään tarkoita, että meillä olisi kasa käteistä pankissa. Meidän on myytävä tämä koti ja ostettava isompi kotimme – luottaen lähes kokonaan omistajina rakentamaamme pääomaan. Miten ehdotat, että myymme ja ostamme samaan aikaan? Vielä yksi huomautus: tämä on pieni kaupunki. Aiomme muuttaa suurempaan kaupunkiin, mutta vaikka talojen myynti on hyvä Oregonissa, tämän pienen kaupungin talot näyttävät lymyävän markkinoilla useita kuukausia.

Vastaus. Todellako, Jan? Joku, jonka nimi on kaupunkisi Boring? Toivottavasti olet nauttinut elämästä siellä. Mutta nyt kun haluat siirtyä eteenpäin, on olemassa useita tapoja, joilla voit myydä ja ostaa kodin lähellä samaa aikaa. Et todellakaan ole ensimmäinen asunnonomistaja, joka kohtaa tämän ongelman.

Koska odotat nykyisen kotisi vievän jonkin aikaa myyntiin, ehdotan, että aloitat prosessin keskustelemalla muutaman kiinteistönvälityksen kanssa ja valmistelemalla sen myyntiin. Tiedät perusasiat, tuoreen maalikerroksen sisäpuolella, varmistaen, että kaikki ovet ja ikkunat toimivat oikein, ehkä hieman raivaamalla jalkakäytävän vetovoimaa. Hyvä uutinen on, että sinulla on aloituskoti, jotka ovat niitä, joilla on eniten kysyntää – vaikka se olisi tylsää. Et halua alkaa etsiä ja löytää kotia, jonka haluat ostaa, ennen kuin sinulla on nykyinen kotisi valmiina myytäväksi tai sinulla on liikaa meneillään samanaikaisesti.

Kun nykyinen kotisi on valmis myymään, voit alkaa etsiä mitä haluat. Useat vaihtoehdoistasi, kun myyt ja ostat samanaikaisesti, ovat joko myymäsi talon, ostamasi talon tai molempien sopimusjärjestelyissä. Jos esimerkiksi saat tarjouksen ostaa nykyinen talosi, voit vastustaa tarjousta ”rent-back” -lauseella pysyäksesi talossa, kunnes suljet seuraavan talosi. Tämä ei ole aina mahdollista useista syistä, kuten ostaja on myös suolakurkku, joka vaatii, että he myös liikkuvat mahdollisimman pian. Tai ensimmäistä kertaa ostaja innostui muuttamaan ensimmäiseen kotiinsa. Mutta kaikki on neuvottelua. Voit tarjoutua maksamaan yli markkinavuokran taloudellisena kannustimena tai ehkä ostaja tarvitsee ehdottoman päivän, jolloin muutat pois.

Viime kädessä tarvitset varasuunnitelman. Kyse on lähinnä mielikuvituksestasi ja henkilökohtaisista olosuhteistasi. Ensinnäkin voit pyytää myyntisi sulkemispäivää, joka toimii uuteen kotiisi siirtymiseen. Tämä toimii, jos olet löytänyt seuraavan talosi ja sinulla on kunnollinen käsitys siitä, milloin teet sopimuksen. Voit tarjoutua ottamaan yhden % (tai jonkin numeron) pois myyntihinnasta, jotta voit asettaa sulkemispäivämäärän, joka ei ole liian kaukana tulevaisuudessa. Aina on vähemmän toivottava suunnitelma C. Voit siirtyä lyhytaikaiseen vuokraukseen (jotka ovat yleensä kalliita). Tai yövy vuokrahotellissa. Sohvasurffaus voi olla suunnitelma D.

Jos ostat ennen myyntiä, vaihtoehdot ovat erilaiset ja sinulla on muutama lisää. Voit myös käsitellä tätä prosessia varautumislausekkeen avulla. Ero tällä kertaa on se, että haluat sulkemispäivän uuteen kotiisi hieman sen jälkeen tai samana päivänä kuin kodin sulkemispäivä, joka sinun on vielä myytävä. Tietenkin ostajan saaminen on vaikea asema, kun neuvottelet ostamisesta. Joku, jolla ei ole sitä varasuunnitelmaa, voisi saada kodin.

Voisit katsoa siltalainaa saadaksesi sinut talosta toiseen. Jos raha-asiasi ovat tiukat, tämä ei ehkä ole paras vastauksesi. Siltalainoja voidaan jäsentää eri tavoin, mutta mikään niistä ei korvaa pitkäaikaista asuntolainaa. Yksi yhteinen asia on, että nämä kaikki on turvattu nykyisellä kodillasi vakuutena. Useimmat lainat ovat kuuden kuukauden ajan, mutta pidemmät ovat mahdollisia. Voit odottaa maksavasi korkeamman koron ja sinulla on taloudellinen taakka toisesta lainan sulkemiskustannuksista. Jotkut lainanantajat vaativat myös, että rahoitat uuden kotisi heidän kauttaan. Ole varovainen.

Tässä on esimerkki siitä, miten siltalaina voisi toimia. Nykyinen kotisi on arvoltaan 100 000 dollaria ja asuntolaina 50 000 dollaria. Siltalaina voisi tarjota 70 000 dollaria rahoitusta. Ensimmäiset 50 000 dollaria maksavat vanhan asuntolainasi. Jäljelle jää 20 000 dollaria ennakkomaksua varten seuraavasta kodistasi, mutta osa siitä menee siltalainojen alkuperämaksuihin ja sulkemiskustannuksiin. Se, mitä sinulla on jäljellä ennakkomaksua varten, on lähempänä 17 900 dollaria (tai vähemmän). Mutta nyt saat muuttaa uuteen kotiisi. Kun vanha kotisi myy, ensimmäiset 70 000 dollaria sekä muut maksut ja/tai korot menevät siltalainan takaisinmaksuun. Jos kaikki menee hyvin, 50 000 dollarin oma pääomastasi tulee 17 900 dollarin ennakkomaksu, joka vähentää uuden kotisi sulkemiskustannuksia, ja jotain alle 30 000 dollaria käteisenä. Kun pöly laskeutuu, toivot saavasi 35 000 dollaria 50 000 dollarin voitostasi. Siltalainat ovat kallis tapa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *