Bayaaz.com

Elämä on lyhyt

Myyjien keskustelut agenttien kanssa

Vastaus. Hei Pamela, lähestymisesi on oikeassa. Olitpa myynyt yhden kodin tai puoli tusinaa, jokaisen välillä on yleensä useita vuosia. Yksi ensimmäisistä kysymyksistäsi pitäisi olla yksinkertaisesti saada agentti päivittämään muistisi koko prosessista. Muistat todennäköisesti perusvaiheet nopeasti, joten suurin osa ajastasi voi olla parasta käyttää kysymällä, ovatko säännöt ja määräykset muuttuneet ja mitä nämä muutokset merkitsevät sinulle myyjänä.

Kun määräykset on päivitetty, on viisasta kysyä paikallisista markkinoistasi ennen kuin sukellat kodin ja olosuhteiden yksityiskohtiin. Kysy esimerkiksi, kuinka kauan keskimääräinen listautuminen pysyy markkinoilla ja minkä tyyppisiä asuntoja myydään korkeimmilla/ halvimmilla hinnoilla? Paikallisesta naapurustosta pitäisi olla paljon tietoa. Onko 2, 3 tai 4 makuuhuoneen koteja eniten kysyntää? Haluavatko ostajat jaettuja tasoja tai maatilatyyliä tai kellareita (valmiita tai keskeneräisiä)? Mutta sinun ei tarvitse tietää kaikkea jokaisesta myynnistä viimeisen vuoden aikana. Keskity sinulle hyödyllisiin tietoihin. Et voi muuttaa taloasi yksitasosta kaksikerroksisiksi.

Yksi asia, joka sinun pitäisi kysyä naapurustosta, on yleiset suuntahinnat? Haluatko lisätietoja hinnoista viimeisen 3-6 kuukauden ajalta? Entä jos ostosopimukset ovat olleet täystarjouksia tai vähemmän kuin kysytty hinta? Jos merkittävä määrä on ollut vähemmän kuin kysymällä hintaa, haluatko tietää kuinka paljon vähemmän (5% vähemmän, 10% vähemmän)? Kysy tässä vaiheessa edustajalta, miten hänen suosittelemansa myyntihinnat ovat toimineet (keskimääräinen listahinta ja myyntihintasuhde)?

Kun olet tyytyväinen naapuruston tietoihin, voit tarkempia tietoja omasta kodistasi. Olettaen, että sinun ei tarvitse myydä heti, hyvä aloituskysymys on, milloin on paras aika myydä? Älä ylläty, kun useimmat agentit sanovat, että ”juuri nyt” on paras aika. Mutta sinun pitäisi kaivaa syvemmältä. Kysy, miksi nyt on paras aika myydä ja kysyä sitten, mitä odottaa, jos odotat syksyyn, talveen tai jopa ensi kevääseen? Hyvän agentin pitäisi osata myydä vuoden kaudesta riippumatta.

Nyt olet määrittämässä, kuinka paljon listaat kotisi. Mutta ensin Pamela… haluat todennäköisesti keskustella parannuksista tai muutoksista, jotka agentin mielestä hyödyttäisivät myyntiäsi. Nämä voivat olla edullisia ja enimmäkseen kosmeettisia tai suuria korjauksia. Jokainen näistä johtaa omiin kysymyksiinsä. Jos hän ehdottaa suuria päivityksiä, varmista, että ymmärrät kustannukset ja hyödyt sinulle. Suuret keittiö- tai kylpyremonttikustannukset peritään harvoin takaisin myyntihinnassa. Sinun pitäisi kerätä paljon tietoa ennen kalliiden päätösten tekemistä.

Mutta voi olla joitain korjauksia, jotka haluat tehdä, vaikka et palaisi koko hintaa. Aloita tarkastelemalla, mitä sinun on sisällytettävä myyjäsi ilmoitusluetteloon. Voi olla ongelmia, jotka pelottavat useimmat ostajat pois, jos korjauksia ei ole tehty. Ostajat, jotka jäävät, saattavat haluta alennuksen, joka ylittää kustannukset korjauksen korjaamiseksi. Lisätietoja on ystäväsi täällä… kuten useimmissa tapauksissa.

Voit aina seurata kysymyksiä. Jotkut näistä tulevat esiin ennen kuin olet listannut kodin ja jotkut sen jälkeen. Tästä syystä haluat olla varma, että agenttisi on käytettävissä vastaamaan tuleviin kysymyksiin ajoissa. Joitakin mahdollisuuksia ovat:

Pitäisikö minun hinnoitlla kotini korkeammalle neuvottelua odotellessa?
Miten markkinoit kotiani?
Kuinka pitkä listaussopimus on?
Mitä palkkiota veloitat?
Oletko mieluummin palveluntarjoajat auttamassa tapahtumassa?
Mitä tapahtuu, jos haluat peruuttaa listauksen?
Mitä sulkemiskustannuksia minun pitäisi odottaa?
Mitä ostajien on tiedettävä lisäämistäni vaja- ja miekkailuluvista (ja muista parannuksista)?
Miten autat minua neuvottelemaan tarjouksista – erityisesti matalan pallon tarjouksista?
Vaatiiko pankki korjauksia, joita en aio tehdä? Mitä asialle voidaan tehdä?
Mikseivät ostajat tule katsomaan taloani?
Pamela, ei ole mitään tyhmiä kysymyksiä. Vain kysymyksiä, joihin et tiedä vastauksia. Ihmiset myyvät kotejaan niin harvoin, että ainoat huonot kysymykset ovat niitä, joita ei kysytä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *