Bayaaz.com

Elämä on lyhyt

Miten päättää, onko tee-se-itse-projekti sinulle oikea?

Sanoisin, että olen keskitasona kodinparannusprojekteissa. Pikkusepäntaitoni ovat hyvät. Viimeinen projektini oli keinusäntä lapsille. Hioin putkitaitojani vaihtamalla vaimoni astianpesukoneen ja olen tyytyväinen sähköihin, kunhan voin sammuttaa katkaisijan. Kysymys kuuluu, milloin on järkevämpää palkata ammattilainen kuin ryhtyä itse projektiin? Sadekorut ovat nuhjuisia 25-vuotiaassa talossamme ja haluan korvata ne. Mutta haluan myös olla turvassa pystyttämällä rakennustelineitä sen sijaan, että yrittäisin tehdä työtä parilta tikkaalta. Kun menin Lowesin laitteistoon hinnoitllakseni tämän itse, – dollarit eivät enää suosineet minua tekemään työtä itse. Urakoitsija lainasi minulle 825 dollaria kaikesta, myös materiaaleista. Oma arvioni lowesin kaverin kanssa puhumisen jälkeen on noin 675 dollaria materiaaleista ja rakennustelineiden vuokraamisesta. Se ei sisällä aikaani pitkälle viikonlopulle kovaa työtä. Se ei myöskään sisällä väistämätöntä matkaa takaisin kauppaan jotain, jonka olen varmasti unohtanut. Mikä on hyvä tapa päättää, että ammattilaisen palkkaaminen on parempi reitti, vaikka olen varma, että minulla on tarvittavat taidot?

Vastaus: Hei Phillip. Hyvä kysymys. Vaikka osaat tehdä projektin, se ei aina tarkoita, että sinun pitäisi tehdä se. Rahalla on tietenkin suuri merkitys päätöksessä. Puhtaasti dollarin näkökulmasta on olemassa yksinkertainen kaava, joka mielestäni toimii hyvin. Kokonaissäästöt jaettuna projektin loppuunsaattamiseksi tarvittavilla tunneilla. Sinun tarvitsee vain vähentää kustannuksesi ammattimaisesta arviosta ja jakaa tuntimäärällä, jonka luulet vieväsi työn.

Luulen kuitenkin, että aikasi on arvokkaampaa kuin vain dollareita. Jokainen tunti, jonka työskentelet projektissa, on tunti, jonka voit viettää perheesi kanssa tai tehdä jotain, mitä haluat mieluummin tehdä. Jos kaava näyttää hyvää tuottoa ajastasi, on todennäköisesti hyvä projekti jatkaa itseäsi niin kauan kuin et työskentele tee-se-itse-projekteissa joka viikonloppu. Haluat ehkä pitää viikonlopun projektitunteja ylitöinä arkityöstäsi. Kaavassa voit käyttää 1,5 kertaa arkituntihintaasi. Joten jos projekti vie 16 tuntia ja 1 1/2-hintasi on 30 dollaria tunnissa, 16 tuntia on arvoltaan 480 dollaria ajastasi. Phillip, viime kädessä sinun on päätettävä, kuinka arvokas aikasi on.

Monimutkaisuuden pitäisi myös olla osa päätöstäsi. Jos voit vaihtaa keittiön pesualtaan ennen puoltapäivää lauantaina ja silti päästä ulos muihin aktiviteetteihin, se on hyvä tee-se-itse-projekti. Jos aiot viettää seuraavat neljä kuukautta viikonloppuja tekemällä keittiön täydellisen remontin, sinun pitäisi ajatella paljon enemmän ammattilaisen palkkaamista. Täydellisen remontin tekemistä tarkoittaa todennäköisesti sitä, että sinun on vuokrattava tai ostettava työkaluja, joita sinulla ei vielä ole. Jos ostat työkalut, käytätkö näitä erikoistyökaluja uudelleen seuraavien viiden tai kuuden vuoden aikana? Online-opetusohjelmat ovat hyvä tapa ymmärtää projektin monimutkaisuutta, jota et ole aiemmin tehnyt. Hyvä opetusohjelma arvioi, kuinka paljon aikaa tarvitaan, sekä luettele kaikki tarvittavat työkalut.

Monimutkaisuuteen liittyy myös taitoja, joita sinulla on jo verrattuna uusiin taitoihin, jotka sinun on opittava. Jos aiot oppia uusia monimutkaisia taitoja, suunnittele muutama virhe ja tee muutama asia järjestyksessä. Ne lisäävät projektiin aikaa ja kustannuksia. Sinun pitäisi myös miettiä, käytätkö näitä taitoja koskaan toiseen projektiin. Mutta hei, uusien taitojen oppiminen voi olla hauskaa, joten sisällytä myös se osa.

Viimeisenä, mutta ei vähäisimäisimnä, on turvallisuus. Pystytkö tekemään työn turvallisesti? Saatat polttaa itsesi kuumaliimapistoolilla, mutta se on luultavasti riskin arvoista. Toisaalta, jos vedät uusia johdotusjätkiä 220 voltin kuivausrummulle siirtää sen autotallista taloon, saatat joutua polttamaan talon, jos teet työn väärin. Phillip, tunnut ymmärtävän tämän osan, koska olit jo menossa rakennustelineiden kanssa korvaamaan sadekoruja. Jälleen nämä online-opetusohjelmat auttavat sinua pysymään turvassa muissa projekteissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *