Bayaaz.com

Elämä on lyhyt

Mitä tietää asunnonomistajien vakuutuksesta

Tarvitsetko asunnonomistajille vakuutusturvan? Suurin ostos, jonka useimmat ihmiset koskaan tekevät, on heidän kotinsa, joten sinun on varmistettava, että se on täysin suojattu. Sen varmistaminen, että sinulla on tarpeeksi kattavuutta, jotta et häviä, jos jotain kauheaa tapahtuu, ei kuitenkaan välttämättä ole suoraviivaista.

Tarkastelemme kotivakuutusta ja annamme sinulle tiedot, joiden avulla voit löytää tilanteesi kannalta oikean vakuutuksen. Se on yksi tärkeimmistä asioista, kun ostat talon.

Olitpa ostamassa rivitaloa, asuntoa, modulaarista kotia tai jopa konttikotia, sinun on varmistettava, että sinulla on riittävä kotivakuutus.

Katsotaanpa joitain tärkeimmistä asioista, jotka on tiedettävä asunnonomistajien vakuutuksesta.

Sinun on varmistettava, että sinulla on oikea kattavuus, jotta jos teet vaatimuksen, et jää pois taskusta. Jos pahin tapahtuisi, sinulla on oltava rahaa käytettävissä kiinteistösi jälleenrakentamiseen.

Sinun on myös muistettava elinkustannukset, jos et voi asua kodissa pitkään. Sinun on varmistettava, että omaisuutesi on täysin peitetty, ja sinua suojellaan myös haastetulta.

Korvaava arvo Kotivakuutus
Jotkin kiinteistövakuutukset antavat sinulle käyvän markkina-arvon tai omaisuuden raha-arvon. Mutta tämä on kaikkea muuta kuin ihanteellista. Se tarkoittaa, että et ehkä voi ostaa uutta omaisuutta kotiisi korvaamaan menetettyjä.

Omaisuutesi käteisarvo voi olla huomattavasti pienempi kuin alun perin maksoit niistä, joten voit tehdä eron, jos haluat ostaa uusia esineitä.

Varmistaaksesi, että vältät tämäntyyppisen tilanteen, varmista, että käytännössä on korvaava arvo sekä kodin että kodin sisällä oleville esineille. Tätä kutsutaan yleensä taatuksi tai laajennetuksi korvaavan arvon kattavuudeksi, kun viitataan kiinteistöön. Laajennettu korvaavan arvon vakuutus tarjoaa yleensä kodin täyden arvon ja tietyn prosenttiosuuden, joka maksetaan jälleenrakentamisesta nykyisissä markkinaolosuhteissa.

Korvausvaatimuksen tekeminen
Ennen kuin sitoudut tiettyyn asunnonomistajan vakuutukseen, varmista, että ymmärrät, miten korvausvaatimukset maksetaan.

Maksaako vakuutusyhtiö koko summan, kun olet tehnyt korvausvaatimuksen? Kuinka kauan tämä yleensä kestää, ja maksavatko he vain prosenttiosuuden? Maksaako vakuutusyhtiö kaiken, mikä on menetetty, vai vain tuotteet, jotka todella korvaat?

Vakuutuksen ehtojen pitäisi antaa sinulle nämä tiedot, mutta ne voivat vaihdella yritysten välillä. Se voi olla ero sen välillä, onko sinun ostettava uusia esineitä omalla käteiselläsi ja sitten kuitit tai saada rahat etukäteen. Korvaavien ostaminen tulee olemaan vaikeaa, jos sinulla ei ole rahaa käytettävissä.

Kotivakuutuksen ehdoilla voi olla myös aikataulu sijaisten saamista varten. Sinulla voi olla aikaraja ostaa, mikä voi monissa olosuhteissa olla erittäin hankalaa.

Varaston tekeminen
Varmistaaksesi, että vakuutusvaatimuksesi antaa sinulle täyden arvon, jota odotat, sinun on tehtävä inventaario. Varasto näyttää vakuutusyhtiölle, mitä omistat, mikä auttaa todistamaan sen arvon.

Tämä on jotain, joka sinun pitäisi tehdä ennen kuin sinun on tehtävä korvausvaatimus, koska loppujen jälkeen on paljon helpompaa todistaa omistavasi nimikkeet sen sijaan, että yrittäisit löytää kuitteja myöhemmin. Voit käydä kotisi läpi ja tehdä tallenteen kaikesta, mitä omistat. Älä missaa mitään huoneita, mukaan lukien ulla ja elokuva myös kaappien sisällä.

Tämän jälkeen sinun on varmistettava, että tämä video pidetään turvallisena. Voit tallentaa sen USB-muistitikulle ja sijoittaa sen tallelokeroon tai tallelokeroon, mutta voit myös ladata kopion verkkotallennustilaan.

Mitä ikinä päätätkin tehdä, sinun on varmistettava, että se ei katoa, jos pahin tapahtuu.

Kellukkeen kattavuus
Jos sinulla on arvokkaita esineitä, jotka eivät mielestäsi kuulu riittävästi asunnonomistajan vakuutuksen piiriin, sinun on ehkä lisättävä ne kellujaksi tai vakuutukseen. Tämä varmistaa, että saat täyden arvon tällaisille nimikkeille, jos ne menetetään.

Saatat joutua toimittamaan kopion kuitista vakuutusasiamiehellesi tai jos tuote on vanhempi, arvioi se. Tämä on varmasti syytä tehdä arvokkaammista esineistä ja varmistaa, että ei ole epäilystäkään siitä, että omistat nämä tavarat.

Inflaation kirjanpito asunnonomistajien vakuutuksella
Joissakin vakuutuksiin on kyse inflaatio-ongelmasta ja kasvavista kustannuksista, joita kiinteistön jälleenrakentaminen inflaatiosuojalla maksaa. Tämä kannattaa usein tarkistaa, kun uusitaan, sillä se, mikä olisi voinut olla hienoa, kun alun perin otti politiikan, ei välttämättä riitä 5 tai 10 vuotta myöhemmin.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *