Bayaaz.com

Elämä on lyhyt

Mitä ovat varautumislausekkeet?

Kotini on ollut myynnissä noin 8 viikkoa. Tällä viikolla sain ensimmäisen tarjoukseni ja se oli täydestä tarjoushinnastani. Agenttini sanoo, että minun pitäisi suostua. Olen huolissani siitä, että ostotarjouksessa on viisi varautumislauseketta. En ole edes varma, miten nämä lausekkeet toimivat, – mutta agenttini mukaan myyntiä ei voi saada päätökseen ennen kuin kaikki ehdot on täytetty. Lausekkeet ovat tarkastussuunnitelma, rahoitussuunnitelma, arviointi, osastovaraus ja kotimyyntiä koskeva ennakoima. Ymmärtääkseni en voi tehdä paljoakaan henkilökohtaisesti täyttääkseni nämä lausekkeet. Pitäisikö minun hyväksyä tämä täysi hintatarjous?

Vastaus. Hei, Rebecca. Lyhyt vastaus on, että nämä kaikki ovat suurimmaksi osaksi normaaleja varasuunnitelmia. Paholainen on aina yksityiskohdissa. Yleisesti ottaen haluat olla varma, että kussakin varajärjestelyssä sovelletaan hyväksyttävää määräaikaa. Agenttisi pitäisi tietää, mikä on normaalia ja kohtuullista alueellesi. Ostaja pyytää sinulta yksinoikeutta sitoumukseensa ostaa talo, kun nämä ehdot täyttyvät. Tätä kutsutaan yleisesti myös ”odottavaksi myynniksi”. Asia, jonka edustajasi pitäisi tehdä ostajalle selväksi, on, että tarkistat varmuuskopiotarjouksia (jopa alle täydellä hinnalla). Varmuuskopiointitarjoukset vahvistavat kykyäsi valvoa varautumisen määräaikoja. Hoidetaan kaikki varasuunnitelmat lyhyesti.

Tarkastussuunnitelmat ovat normaaleja. Täällä on ainakin kaksi asiaa, jotka haluat tehdä. Ensinnäkin myyjän ilmoituksen olisi pitänyt olla oikea. Täydellisen julkistamisen tekeminen vähentää mahdollisuuksia, että ammattimainen tarkastus tulee yllättämään. Ostajan tarjouksen tulee olla selvä, että ostaja maksaa tarkastuksen. Varautumisen tulee myös olla selvillä siitä, milloin tarkastusraportin on oltava valmis ja milloin ostaja vastaa tarkastuksen jälkeen (hyväksy, hylkää tai muuta ostotarjousta). Toinen asia, joka on pidettävä mielessä, on määräaika mahdollisille ylimääräisille asiantuntijoiden tai uudelleentarkastuksille.

Rahoitusjärjestelyn olisi oltava lähinnä muodollisuus. Ostajan pitäisi jo olla ennalta hyväksytty tiettyyn dollarin arvokiinnitykseen. Mutta heidän on mentävä läpi vakuutusprosessi, jotta talosi saa lopullisen hyväksynnän. Haluat jälleen kovan määräajan, kun tämä on suoritettava loppuun, jotta sinulla on päivämäärä, jolloin voit vapaasti hyväksyä kaikki mahdolliset varmuuskopiointitarjoukset. Rahoitusvaraus sidotaan arviointiin.

Arviointivarat vahvistavat, että ostajan kiinnitysreunat täyttävät asunnon käyvän markkina-arvon. Haluat kiinteät päivämäärät sille, milloin arviointiraportti on täytettävä ja milloin lainanantajan on hyväksyttävä laina. Jos valitsit, voit aina liukua näinä lujina päivämäärinä, mutta päivämäärien vuoksi ostajalla on yksinosto-oikeudet. Jos arvio on esimerkiksi alle myyntihinnan, voit pidentää rahoituksen ennakoimattomia menoja samalla, kun neuvottelet myyntihinnan uudelleen. Voit joko alentaa hintaasi tai ostaja voi löytää muita varoja kuin asuntolainan myyntihinnan ja asuntolainan summan välisen eron (tai näiden yhdistelmän) välisen eron.

Osastoon liittyy omistusoikeuden oikeudellisia asiakirjoja ja mahdollisesti omistusoikeuden vastaisia panttioikeusasiakirjoja. Jälleen kerran ei pitäisi olla vaikeaa saada kiinteää päivämäärää, jolloin omistusoikeusyhtiön tai asianajajan on saatettava tämä tarkistus päätökseen. Myyjänä sinun pitäisi jo olla tietoinen siitä, onko otsikossa omistus- tai panttioikeusongelmia. Yllätyksiä ei pitäisi olla.

Kotimyynnin varasuunnitelma on luultavasti hankalin käsitellä. Kun ostajan on myytävä kotinsa ostaakseen omasi, hän pyytää tätä varajärjestelyä. Mutta myyjät eivät pidä näistä, koska myyjillä ei ole määräysvaltaa eivätkä he tiedä, mitä voi tapahtua. Asuntokauppaa on käytetty rajoitetusti tämän myyjän markkinoilla viime vuosina. Jos ostajasi ei myy nykyistä taloaan, hän ei osta taloasi. Ehdotan, että keskustelette agenttinne kanssa – tämän varasuunnitelman poistamisesta nykyisestä tarjouksesta. Jos päätät sallia tämän varasuunnitelman, varmista, että määräaika on viikkoja eikä kuukausia. Strategiasi on, että tämä varasuunnitelma päättyy ennen muiden varautumissuunnitelmien päättymistä tai niiden päättymisaikaa. Jos et ole saanut varmuuskopiotarjouksia, voit aina pidentää kotimyynnin varausta.

Rebecca, älä pidä tätä lakineuvona. Nämä ovat vain yleisiä tilanteita, joihin liittyy ennakoimattomia tilanteita, joita monet myyjät ja ostajat käsittelevät säännöllisesti. Saatat tarvita tilanteesi juridista tai ammatillista neuvontaa.

Olen kaivannut tärkeitä tietoja varautumislausekkeista ja jättänyt pois joitakin, joista ihmisten on tiedettävä. Kommenttisi ja oivalluksesi alajecistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *