8 jun
2020

Manipuleret T-celler til type 1 diabetes flytte tættere på klinikken

For en stor del af det sidste årti, har Dr. David Rawlings, direktør for Seattle Children’s Research Institute’s Center for Immunitet og Immunterapier, drømt om at udvikle en terapi for børn med type 1 diabetes, der ikke indebærer insulininjektioner, men bruger en persons egne immunceller til at målrette og behandle sygdommen.

Nu, ny forskning og en frisk infusion af midler bringe denne drøm tættere på virkeligheden, og tættere på at åbne en første-i-menneskelige kliniske forsøg med en eksperimentel terapi på Seattle Children’s i samarbejde med forskningspartner Benaroya Research Institute på Virginia Mason (BRI).

“Hvad startede som en drøm er nu inden for rækkevidde,” Rawlings sagde. “Mit håb er, at vores forskning vil føre til en ny behandling, der slukker for destruktiv immunrespons, der fører til udvikling af type 1 diabetes hos børn.”

Immunsystemets ubalance i diabetes

Forskningen ledet af Rawlings, som også er Division Chief of Immunology på Seattle Children’s og en professor i pædiatri og immunologi ved University of Washington School of Medicine, sammen med co-investigator Dr. Jane Buckner, formand for BRI, fokuserer på T-celler, immunsystemets sygdomsbekæmpende hvide blodlegemer.

I type 1 diabetes, specifikke typer af immunceller kaldet effektor T celler fejlagtigt angribe insulin-producerende ø-celler i bugspytkirtlen. Opgaven med disse øceller er at fornemme, når glukoseniveauet stiger i blodbanen og til at reagere ved at frigive insulin.

Angrebet fortsætter, fordi andre komponenter i immunsystemet, regulerende T-celler (Treg), ikke fungerer normalt.

“Et sundt immunsystem kræver regulerende T-celler til at afbalancere angrebet af effektor T-celler,” Rawlings sagde. “Regulatoriske T-celler fortæller effektoren T-celler til at falde til ro og begrænser skader på væv som bugspytkirtlen.”

Når de er ødelagt af de ukontrollerede effektor T-celler, kan øcellerne ikke frigive insulin. Glukoseniveauet i blodbanen stiger derefter uformindsket og forårsager de tidlige symptomer på diabetes såsom hyppig vandladning, uindstoppet tørst, umættelig sult og ekstrem træthed.

Nye manipuleret T-celler tilbyder en måde at genoprette balancen i bugspytkirtlen

For at stoppe dette angreb, Rawlings ‘lab udtænkt en måde at gensplejse en patienter ejer T-celler, så de fungerer som normal Treg. Håbet er, at når de overføres tilbage til patienten, disse manipuleret eller redigeret regulerende-lignende T-celler (edTreg) ind i bugspytkirtlen, hvor de kan bidrage til at undertrykke den overaktive immunrespons, opretholde og beskytte funktionen af holmen celler.

Et papir offentliggjort i Science Translational Medicine viser, hvordan forskerholdet brugte genredigering teknikker til at målrette FOXP3 genet i menneskelige T-celler. Ved at tænde FOXP3 udstyrede de T-cellerne med de instruktioner, der var nødvendige for at specialisere sig i Treg.

Den resulterende edTreg så meget lig naturlige Treg. De fungerede også som naturlige Treg når testet i både dyremodeller og væv kulturer. Endelig, forskere demonstreret, hvordan de kunne gøre de manipulerede celler antigen-specifikke. Ifølge Rawlings, denne funktion, som opnås ved at knytte en T-celle receptor til overfladen af den manipulerede celle, vil være afgørende for at målrette cellerne til bugspytkirtlen i en diabetisk patient.

Yderligere forskning for at validere disse resultater vil bidrage til at bane vejen for en fase 1 klinisk forsøg med en type 1 diabetes celleterapi.

“Disse data giver det første bevis for, at teknik i form af at tænde FOXP3 er tilstrækkelig til at gøre en funktionel Treg-lignende celle produkt,” sagde han. “Ikke alene er det en skelsættende forskning konstatering, men det er direkte oversættes til klinisk brug.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *