Bayaaz.com

Elämä on lyhyt

Luksusasuntojen todelliset kustannukset ovat paljon korkeammat kuin hintalappu

Mari Adamin mukaan, joka on sertifioitu rahoitussuunnittelija Mercer Advisorsin kanssa Boca Ratonissa, Flassa, on se vaara, että ihmiset voivat ostaa kiinteistöjä ymmärtämättä todella, mitä se lopulta maksaa heille pitkällä aikavälillä.

”Se on hyvin tunteellista”, Adam kertoi Wall Street Journalille kodin ostoprosessista. ”Näet talon, joka on upea, ja looginen osa aivoistasi, osa, joka kulkee numeroiden läpi, ei käynnisty ennen kuin on liian myöhäistä.”

Se on asia, joka vaikuttaa jopa varakkaimpien ostajien. James Harris, kiinteistöalan ammattilainen Beverly Hillsissä, Califissa, kertoi Journalille, että viime vuonna hänellä oli yksi asiakas, joka perääntyi 100 miljoonan dollarin kaupasta viime hetkellä tajuttuaan, että kodin ylläpitokustannukset olisivat noin 200 000 dollaria kuukaudessa.

Luksusasuntojen ostajien on tehtävä itsensä tietoisiksi kaikesta, mitä se tarjoaa, ja myös kaikkien näiden ominaisuuksien ja mukavuuksien ylläpidon kustannuksista, asiantuntijat sanovat. Nämä kustannukset voivat nopeasti täsmätä mihin tahansa kotiin, jonka arvo on miljoona dollaria tai enemmän.

Ylläpidon lisäksi ostajien on oltava tietoisia myös lisäkustannuksista, kuten kiinteistöveroista ja vakuutuksista, jotka voivat olla erittäin kalliita luksuskiinteistöille. Joitakin luksuskoteihin liittyviä erityiskustannuksia voivat olla esimerkiksi uima-altaan ylläpito, maisemointi ja tenniskentän ylläpito tontilla.

Lisäksi monet ylelliset asunnonomistajat palkkaavat kokopäiväisen johtajan valvomaan kiinteistöä, ja se voi maksaa jopa 150 000 dollaria vuodessa joissakin osissa Yhdysvaltoja. He voivat myös joutua maksamaan palkkaa vartijoille ja kotitaloushenkilöstölle sekä kotiin sidottuja country club -maksuja.

Myös vakuutus voi olla iso huomio riippuen siitä, missä koti sijaitsee. Esimerkiksi koti, joka on lähellä vettä tai alueella, joka on altis luonnonkatastrofeille, kuten maanjäristyksille, hurrikaaneille ja maastopaloille, maksaa väistämättä enemmän vakuuttaakseen.

”Luksuskodit rakentaa yleensä räätälöity rakentaja, joka käyttää laadukkaampia viimeistelyjä”, sanoi Ken Sidlowski, chicagolaisen vakuutusyhtiö Hortonin yksityisasiakasryhmän johtaja. ”Korkean nettoarvon vakuuttaja takaa useimmissa tapauksissa asunnon korvauskustannukset, vaikka se olisi markkina-arvoa korkeampi.”

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *