8 jun
2020

Lav vurdering af arbejdsmiljøet hos hospitalssygeplejersker i forbindelse med højere risiko for personskade

Category:Sundhed nyheder

Sammenlignet med andre grupper af sundhedspersonale, sygeplejersker kan have de fattigste opfattelser af sikkerhed på arbejdspladsen klima og de højeste satser for skader og sygetid, foreslår en enkelt-hospital undersøgelse i maj / juni spørgsmålet om Journal of Healthcare Management, en officiel offentliggørelse af American College of Healthcare Executives (ACHE).

Lave ratings af sikkerhed på arbejdspladsen kan også være forbundet med øget jobstress og nedsat arbejdsglæde for sygeplejersker, sundhedspleje hjælpere, og allierede sundhedspersonale, ifølge den nye forskning af Gwen E. McGhan, Ph.D., og kolleger fra University of Calgary. De skriver, “I betragtning af betydningen af sikkerhed klima opfattelser for trivsel pleje praktiserende læger, sundhedsorganisationer nødt til at prioritere sikkerhed på arbejdspladsen for at optimere praktiserende læger opfattelser.”

Sikkerhed Klima Perceptions Påvirke Job Stress, Omsætning og tilfredshed

Undersøgelsen omfattede tre grupper af sundhedspersonale på et canadisk hospital: sygeplejersker, hjælpere inden for sundhedspleje og beslægtede sundhedspersonale (f.eks. fysioterapeuter og ergoterapeuter). Alle grupper gennemførte en 10-punkts individuel arbejdsplads sikkerhed klima skala, rating deres aftale / uenighed med jobbeskrivelser såsom “usikre,” “risikabelt,” eller “kunne komme til skade.”

Opfattelsen af arbejdsmiljøet blev sammenlignet mellem grupper, og foreninger med vurderinger af jobstress, arbejdsglæde og omsætningsintentioner blev vurderet. Analysen omfattede 144 svar (undersøgelse svarprocent 28 procent) fra tre hospitalsenheder, hvor alle tre grupper af fagfolk arbejdede.

Sygeplejersker havde de laveste ratings af arbejdspladsen sikkerhed klima, tæt fulgt af sundhedspleje hjælpere. I modsætning hertil havde allierede sundhedspersonale betydeligt højere sikkerhedsopfattelser. “Sygeplejersker rapporterede de fattigste sikkerhed opfattelser, laveste arbejdsglæde, og højeste stress, mens allierede sundhedspersonale rapporterede de højeste sikkerhed opfattelser og jobtilfredshed og den laveste stress,” Dr. McGhan og medforfattere skriver. Omsætningsintentionerne (f.eks. “Hvor ofte overvejer du at forlade dit job?”) var også højest for sygeplejersker og lavest for allierede sundhedspersonale.

Arbejdsmiljøopfattelser var også relateret til rapporterede skader og sygdomme: 68,3 procent af alle skader forekom hos sygeplejersker, sammenlignet med 23,3 procent for hjælpere og 8,3 procent for beslægtede sundhedspersonale. Efterhånden som de individuelle sikkerhedsopfattelser faldt, blev chancerne for at blive skadet på arbejdspladsen mere end fordoblet.

De højere skadesrater hos sygeplejersker og hjælpere kan afspejle deres større engagement i direkte, hands-on patientpleje, forskerne foreslår. Sygeplejersker tegnede sig for 53,2 procent af alle betalte sygetid, sundhedspleje hjælpere for 42,2 procent, og allierede sundhedspersonale for 4,6 procent.

“Healthcare organisationer kæmper for at klare en voksende global mangel på sundhedspersonale,” ifølge forfatterne. Sammen med voksende caseloads og andre faktorer, satser for skader og sygdom i sundhedspersonale-blandt de højeste af enhver erhvervsgruppe-kan påvirke evnen til at fastholde kvalificerede praktiserende læger.

De nye resultater tyder på, at forskellige grupper af sundhedspersonale har forskellige opfattelser af arbejdsmiljøet, og at disse opfattelser påvirker jobstress, arbejdsglæde og skades-/sygdomsrater. Dr. McGhan og medforfattere konkluderer: “Ved at fokusere på position, rolle og opfattelse af sikkerhedsklima, kan ledere i sundhedssektoren tilbyde sikkerhedsprocesser og uddannelse for at forbedre, hvordan medarbejderne opfatter sikkerheden på deres arbejdsplads.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *