8 jun
2020

Langvarig rituximab kan hjælpe med antistof-associeret vaskulitis

Category:Medicin nyheder

For patienter med granulomatose med polyangiitis (GPA) eller mikroskopisk polyangiitis (MPA), udvidet behandling med rituximab er forbundet med en reduceret forekomst af antineutrofile cytoplasmatiske antiskrænsi-associeret vaskulitis (AAV) tilbagefald, ifølge en undersøgelse offentliggjort online 2 juni i Annals of Internal Medicine.

Pierre Charles, M.D., fra Cochin Hospital i Paris, og kolleger undersøgt effekten af langvarig rituximab behandling for at forebygge AAV tilbagefald hos patienter med GPA eller MPA, der opnåede fuldstændig remission med en 18-måneders vedligeholdelse regime. I alt 68 patienter med GPA og 29 med MPA blev tilfældigt tildelt til at modtage enten rituximab (50 patienter) eller placebo (47 patienter) infusioner hver sjette måned i 18 måneder.

Forskerne fandt, at ved måned 28, tilbagefald-fri overlevelse skøn var 96 og 74 procent i rituximab og placebo grupper, henholdsvis, med en fare ratio på 7,5. Ved måned 28 var de store overlevelsesestimater for tilbagefald 100 mod 87 procent. Mindst én alvorlig bivirkning forekom hos henholdsvis 24 og 30 % af patienterne i rituximab- og placebogrupperne. Der var ingen dødsfald i nogen af grupperne.

“Forfatterne gør et overbevisende argument om, at langsigtet rituximab bør være standarden for pleje af antineutrofile cytoplasmatiske antistof-associerede vaskulitis,” skriver forfatterne af en ledsagende redaktionelle. “Men et ubesvaret spørgsmål er, hvor længe bør langvarig behandling fortsætte hos enhver patient?”

Undersøgelsen blev delvist finansieret af Hoffmann La-Roche, som også gav rituximab til undersøgelsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *