Bayaaz.com

Elämä on lyhyt

Kysy Brianilta: Voiko ostaja hyötyä FHA Section 203(k) -asuntolainasta?

Kysymys. Suzan Mobilista, AL kysyy: Hei Brian. Mieheni ja minä meillä on neljä lasta ja saan toisen viiden kuukauden kuluttua. Olemme varmastikasvaneet ulos kolmen makuuhuoneen kodistamme. Tietenkin myös suuri perheemme venyttää budjettiamme. Olemme katseleneet muutamia neljää ja viittä makuuhuonetta markkinoilla, mutta nämä kaikki ovat hintaluokkamme ulkopuolella. Olemme myös ajatelleet lisätä tähän taloon, mutta mielestämme tonni on liian pieni ja meidän pitäisi laittaa uusi ja paljon suurempi septinen järjestelmä. Haluaisimme vain löytää paikan, joka sopii suurelle perheellemme. Onko ideoita?

Vastaus. Hei, Suzan. Mieleen tulee, että haluat ehkä katsoa taloja, joita muut ihmiset eivät ole kovin kiinnostuneita. Enimmäkseen taloja, jotka tarvitsevat töitä. Nämä voivat riutua markkinoilla monta kuukautta, koska ne eivät ole muuttovalmiita. Mutta se ei tarkoita, että sinun pitäisi tyytyä johonkin sopimattomaan perheeesi. Voit tarkastella yhdistelmälainaa, joka kattaa tavallisen asuntolainan ja tarjoaa myös rahoitusta suurelle remontille tai päivitykseen.

Kovin moni ei pidä FHA Section 203(k) -lainaa. Nämä eivät ole kaikille, eivätkä kaikki lainanantajat tarjoa niitä. Muita osto- ja parannuslainoja on saatavilla, mutta lähes kaikilla muilla on korkeammat korot, lyhyet takaisinmaksuehdot ja ilmapallomaksu. Pykälä 203(k) tarjoaa ratkaisun, joka auttaa sekä lainanottajia että lainanantajia vakuuttamaan yhden, pitkäaikaisen, kiinteän tai mukautettavan koron lainan, joka kattaa sekä kiinteistön hankinnan että kunnostamisen. Nämä lainat voidaan rahoittaa ennen kuin kuntoutus edes alkaa. Nämä lainat ovat enemmän kuin kauppahinta. Mutta heillä on hallituksen byrokratiaa.

Muutamia yhteisiä vaatimuksia ovat:

Osa lainatuloista käytetään myyjän maksamiseen tai jälleenrahoitus olemassa olevan asuntolainan maksamiseen.
Loput varat sijoitetaan sulkutilille ja vapautetaan kuntoutuksen päätyttyä.
Kuntoutuksen kustannusten on oltava vähintään 5 000 dollaria.
Kiinteistön kokonaisarvon on edelleen oltava FHA:n alueella asettaman kiinnitysrajan sisällä.
Ominaisuuden arvo määräytyy joko:
kiinteistön arvo ennen kuntoutusta lisättynä kuntoutuksen kustannuksilla, tai
110 prosenttia kiinteistön arvioarvosta kuntoutuksen jälkeen sen mukaan, kumpi on pienempi.
Suzan, 203(k) laina ei todennäköisesti vie sinua monen miljoonan dollarin kotiin. 203 k:n laina noudattaa monia FHA:n peruskiinnitysvakuutustuotteiden sääntöjä ja rajoituksia, ja se voi olla suhteellisen kätevä pienituloisille lainanottajille. Lainanantajat voivat kuitenkin periä joitakin lisämaksuja, kuten täydentävän alkuperämaksun, arkkitehtonisten asiakirjojen laatimisesta ja kunnostussuunnitelman tarkistamisesta perittävinä maksuina sekä korkeamman arviointimaksun.

Lainanottajien 203 jakson k alakohdan rahoitusta käyttäen voi tehdä muun muassa seuraavat parannukset:

Rakenteelliset muutokset ja jälleenrakentaminen.
Modernisointi ja kodin toiminnan parantaminen.
Terveys- ja turvallisuusvaarojen poistaminen.
Muutokset, jotka parantavat ulkonäköä ja poistavat vanhenemisen.
Putkistojen kunnostaminen tai vaihtaminen; hyvin ja/tai septisen järjestelmän asentaminen.
Kattojen, kourujen ja alasulkujen lisääminen tai vaihtaminen.
Lattioiden ja/tai lattiakäsittelyjen lisääminen tai vaihtaminen.
Suuret maisematyöt ja työmaaparannukset.
Vammaisen saavutettavuuden parantaminen.
Energiatehokkuuden parantaminen.
Suzan, älä myöskään epäröi ottaa yhteyttä kiinteistönvälittäjään tai paikalliseen HUD:n hyväksymään asuntoneuvontatoimistoon oppiaksesi lisää alueesi ohjelmista, jotka saattavat parhaiten koskea tilannettasi.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *