8 jun
2020

Kontorbelysningseksperiment antyder, at arbejdere sover længere, når de udsættes for mere dagslys

Category:Sundhed nyheder

Et team af forskere tilknyttet flere institutioner i USA har konstateret, at kontorarbejdere sove flere timer hver nat, når de udsættes for mere sollys i løbet af dagen. I deres papir offentliggjort i International Journal of Environmental Research and Public Health, gruppen beskriver deres eksperimenter i virkelige kontorbygninger, og hvad de har lært af dem.

Tidligere forskning har vist, at når kontorarbejdere udsættes for minimal naturligt lys under deres skift, har de en tendens til at sove mindre om natten end mennesker, der udsættes for mere sollys i løbet af dagen – de har også en tendens til at klare sig mindre godt på kognitive tests. Tidligere forskning har også vist, at børn udsat for mere sollys i løbet af dagen tendens til at sove længere end dem, der ser lidt dagslys. I denne nye indsats, forskerne søgte at lære mere om sollys / søvn forbindelse ved at udføre et eksperiment i to tilstødende kontorer i en kontorbygning i Durham, North Carolina.

Eksperimenterne omfattede afprøvning af forskellene i søvnmønstre for folk, der arbejder i næsten identiske kontormiljøer beliggende lige ved siden af hinanden – den eneste reelle forskel var belysningen. Et kontor havde de traditionelle persienner, der tilslører meget af sollyset, der kommer gennem de store glasvinduer. I det andet kontor, blev vinduerne behandlet med elektrokromiske ruder teknologi, der giver mere sollys til at passere igennem, mens du stadig minimere blænding. Til eksperimentet blev typiske kontorarbejdere bedt om at arbejde på begge kontorer i en uge. I slutningen af ugen blev arbejderne bedt om at handle kontorer, hvor de arbejdede i endnu en uge. Desuden var hver af arbejderne udstyret med et håndled actigraph, der målte og registreres, hvor længe bæreren sov hver nat.

Forskerne fandt, at begge grupper af arbejdstagere sov længere, når de arbejdede på kontoret med mere naturlig belysning-i gennemsnit 37 minutter længere. Forskerne fandt, at de positive virkninger af sollys voksede som ugen gik på-scores på kognitive tests forbedret hver dag. Ved udgangen af ugen, scorede arbejderne 42 procent højere. Forskerne foreslår, at deres resultater viser, at belysning bør have en mere fremtrædende plads på arbejdspladsen, og at dette vil gavne både arbejdstagere og dem, der beskæftiger dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *