8 jun
2020

Hvorfor barfodet løb kan hjælpe med at forhindre almindelige skader

Category:Sundhed nyheder

Hvis du har valgt gåture og kører sidst i stedet for at ramme gym, her er noget, du måske ønsker at overveje: barfodet løb.

Nogle eksperter siger, at det kan forhindre skader.

Peter Francis, en øvelse videnskab ekspert, skrev i en CNN Health artikel, at “en voksende mængde af beviser viser løbesko kan faktisk gøre os mere skade end gavn.”

“Vores seneste gennemgang tyder på, at iført sko ændrer den måde, vi kører og svækker foden på en måde, der kan bidrage til mange fælles sportsskader,” Francis skrev til CNN.

Men før du starter sneakers, her er nogle ting at huske på.

Francis foreslår at starte langsomt. En minimalistisk sko kan være en god introduktion til en verden af barfodet løb. Han bemærker også, at sko er langt fra den eneste synder, når det kommer til at køre skader: alder og ændringer i kilometertal, blandt andre faktorer, bør også indregnes i.

Men Francis skrev, at barfodet løbere tendens til at præsentere færre knæ og hæl skader. Generelt gør sko fødderne svagere, hvilket kan øge chancerne for skader.

“Sko tillader løbere at lande med en mere oprejst kropsstilling og et forlænget ben, hvilket fører til overdreven bremsning. Disse kører mekanik synes at spille en rolle i nogle af de mest almindelige kører skader,” skrev han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *