8 jun
2020

Hvordan man kan bevare egenskaberne af polyfenoler og flavonoider i onkologiske behandlinger?

Category:Medicin nyheder

Hvert år er der 10 millioner nye kræfttilfælde i verden, og Verdenssundhedsorganisationen anslår, at antallet af årlige dødsfald i forbindelse med denne sygdom vil nå op på 13 millioner i 2030. Der er forskellige behandlinger for kræft, men i mange tilfælde de forårsager toksicitet hos nogle patienter eller føre til udvikling af resistens i andre. Dette har ført i de seneste år til en stigning i brugen af bioaktive forbindelser (BAC) såsom polyfenoler og flavonoider i disse medicinske behandlinger på grund af deres dokumenterede anti-kræftfremkaldende egenskaber baseret på deres antioxidant, anti-inflammatoriske og immun-modulerende komponenter.

Indtil nu, disse komponenter har primært været brugt som kosttilskud og deres indførelse i kræftbehandling er meget udfordrende, fordi de skal steriliseres først, og denne proces kan få dem til at miste deres gavnlige egenskaber. Men, forskning ledet af Universitat Rovira i Virgili har ført til en metode, der kan bevare disse egenskaber i 90% af tilfældene. Disse resultater er et stort skridt fremad i brugen af disse mere naturlige komponenter i kræftbehandlinger, og de er blevet offentliggjort i tidsskriftet Scientific Reports.

Forskerholdet, ledet af Marta Giamberini, fra Institut for Kemiteknik på URV, og Bartosz Tylkowski, fra Eurecat, undersøgt, hvordan BAC blev påvirket af forskellige sterilisation processer. For at gøre dette, “vi lavede en fast-flydende ekstraktion af flavonoid og polyfenol indholdet af Cistus busk, og vi blandet det med biologisk nedbrydelige polymerer, der anvendes i medicin og er mere miljøvenlige. Vi derefter udsat disse blandinger til tre forskellige sterilisation metoder: damp sterilisation, gammaray sterilisation og membran filtrering,” forklarede Marta Giamberini.

Forskerne fandt, at den bedste metode til sterilisering af de biologiske forbindelser var damp sterilisation, fordi det forlod 90% af deres egenskaber intakt. Det næste skridt var at gøre kapsler af forbindelserne med den samme biologisk nedbrydelige polymer. Kapsler bruges i stigende grad til at opbevare og administrere stoffer og medicin, fordi de beskytter dem mod miljømæssige faktorer, der kan ændre dem, såsom lys, fugtighed eller ilt, og fordi de frigiver deres indhold på en mere kontrolleret måde.

Under in vitro eksperimenter, forskerne observeret, hvordan polyfenoler og flavonoider administreres i kapsler påvirket glioblastoma, en aggressiv form for kræft påvirker hjernen eller rygmarven. Det blev konstateret, at bac’erne var yderst effektive til behandling af glioblastom, samtidig med at de udviste lav toksicitet over for ikke-kræftceller.

“Disse resultater åbner mulighed for at bruge mere naturlige kræftbehandlinger, både med hensyn til det materiale, der anvendes til kapslerne og selve medicinen,” forklarede Giamberini. “Desuden, det viser, at fremstilling af lægemidler i kapsler er effektiv og har et betydeligt vækstpotentiale i farmaceutiske termer,” Bartosz Tylkowsky tilføjet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *