8 jun
2020

Hvad er de risici og fordele ved lav-dosis aspirin?

Category:Medicin nyheder

Lav-dosis aspirin sænker risikoen for hjerte-kar-sygdomme, men øger risikoen for blødning, ifølge en gennemgang offentliggjort i British Journal of Clinical Pharmacology.

Efterforskere gennemført revisionen, fordi den samlede balance mellem risici og fordele ved at tage aspirin har været uklart. Teamet samlede oplysninger fra analyser af alle relevante observationsundersøgelser og randomiserede kontrollerede forsøg.

Brug af lavdosis aspirin hos personer uden hjerte-kar-sygdom var forbundet med en 17% lavere forekomst af hjerte-kar-hændelser (såsom ikke-dødelige hjerteanfald, ikke-dødelige slagtilfælde, eller hjerte-kar-relaterede dødsfald). Lav-dosis aspirin brug var også forbundet med en 47% højere risiko for gastrointestinal blødning og en 34% højere risiko for intrakraniel blødning.

“Disse risici og fordele skal vægtes i formelle beslutningsanalyser til vejledning aspirin brug i primær forebyggelse,” sagde medforfatter Lee Smith, MSc, Ph.D., af Anglia Ruskin University, i Storbritannien.?

Forfatterne bemærkede, at selv om mange snesevis af sundhedsmæssige virkninger foruden hjerte-kar-sygdom og blødning er blevet vurderet, beviser for disse forbliver svage, og derfor bør ikke være en stor overvejelse, når det besluttes, om at bruge lav-dosis aspirin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *