8 jun
2020

Hormonelle forandringer i overgangsalderen nedsætter muskelmassen, men fysisk aktivitet kan nedsætte

Category:Sundhed nyheder

En stor undersøgelse af midaldrende kvinder viser, at aldersrelaterede ændringer i skeletmuskulatur er en del af hverdagen for kvinder i halvtredserne. I løbet af denne tid, kvinder overgang fra perimenopause til postmenopause og produktionen af østrogen ophører. Tab af østrogen har en effekt på muskler og fører til et fald i muskelmasse. Fysisk aktivitet i alle dens former kan bidrage til at opretholde muskelmasse i midlife.

“Vi vidste allerede, at østrogen har en rolle i reguleringen af muskelegenskaber,” siger ph.d.-studerende Hanna-Kaarina Juppi. ved at følge den hormonelle status, måle mange aspekter af muskler og ved at tage hensyn til den samtidige kronologiske aldring af kvinder, der går gennem overgangsalderen overgang, vi var i stand til at vise, at faldet i muskelmasse finder sted allerede i begyndelsen af postmenopause.”

I den nuværende undersøgelse, muskel størrelse blev målt i perimenopausale tilstand og lige efter indtastning postmenopause, når menstruation var permanent stoppet. Kvinder var i gennemsnit 51 og et halvt år gamle i begyndelsen af undersøgelsen og 53 år gamle ved de endelige målinger, så den gennemsnitlige varighed af overgangsalderen overgang var halvandet år. Den tid, det tager en kvinde at gå gennem overgangsalderen er unik: i denne undersøgelse det varierede fra mindre end seks måneder til mere end tre år. I løbet af denne tid, faldet i muskelmasse var i gennemsnit en procent.

Juppi fortsætter: “Den observerede ændring synes ikke som meget, men hvad der er meningsfuldt er, at faldet sker i en kort periode og kan have en indvirkning på stofskiftet, som muskler er vigtige regulatorer af hele kroppen stofskifte.”

Fysisk aktivitet viste sig at være positivt forbundet med vedligeholdelse af muskelmasse under overgangsalderen overgang. Kvinder, der var mere aktive havde højere muskelmasse før og efter overgangsalderen i forhold til de mindre aktive kvinder. Det lader til, at selv om overgangsalderen alene nedsætter muskelmasse, opholder sig fysisk aktive i hele midaldrende kan hjælpe kvinder til at bremse ændringen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *