8 jun
2020

Gør-det-selv COVID test fungerer fint, uden ubehag: undersøgelse

Mange amerikanere har winced se en af disse sygeplejerske-administreret COVID-19 nasal podning test, hvor podepinden når smerteligt længere op i næsen, end nogen ønsker.

Nå, de dage af “nasopharyngeal” podning tests, administreres kun af sundhedspersonale, kan være ved at være ved at være ved at være slut: En ny undersøgelse finder en langt mere komfortabel vatpind test, udført af patienterne selv, virker lige så godt.

Den nye undersøgelse viste, at selvadministrerede podning prøver taget fra den nederste nasal passage leveret over 90% nøjagtighed, sammenlignet med standard test, der nåede ind i nasopharynx (hvor nasal passager forbinde med munden).

Tillade patienter at indsamle deres egne prøver ville skære ned på infektion risici for sundhedspersonale samt, sagde et team ledet af Dr. Ethan Berke, af UnitedHealth Group i Minnetonka, Minn. De påpegede, at nasopharyngeal podninger er så ubehageligt, at patienterne ofte hoste, nyse eller gag under procedurerne-upping odds, at inficerede dråber vil blive udvist.

Så kan “vedtagelsen af teknikker til prøveudtagning af patienter reducere PPE [personlige værnemidler] brug og give en mere behagelig patientoplevelse,” undersøgelsen forfattere forklarede. De offentliggjorde deres resultater online 3 juni i New England Journal of Medicine.

I undersøgelsen sammenlignede Berkes gruppe nøjagtigheden af patientadministrerede podningstest for COVID-19 med dem fra “gold standard” podningstest af nasopharyngeal-området, udført af sundhedspersonale.

De 530 undersøgelse deltagere var alle Washington state beboere, der dukkede op på en af fem klinikker med “symptomer tegn på øvre luftvejsinfektion,” forskerholdet sagde.

Hver patient gennemgik en standard nasopharyngeal podning test for COVID-19, udført af en sundhedsperson. Men de blev også bedt om at bruge svaberprøver til at indsamle prøver på egen hånd fra tre områder: tungen, den nederste nasal område, og en smule højere op nasal passage (men ikke så højt som nasopharynx).

Sammenlignet med standard nasopharyngeal test, de to nasal passage test bestået den acceptable 90% nøjagtighed tærskel, Berke’s gruppe sagde. Test af den nederste nasal område havde 94% nøjagtighed og midten af nasal test opnået 96,2% nøjagtighed, holdet rapporterede.

Prøver taget fra patienternes tunger var noget mindre præcise, på 89,8%-stadig meget tæt på 90% tærskel.

Det faktum, at midten af nasal test var den mest nøjagtige af de selvleverede tests viser, at “den virale belastning kan være højere ” på dette område, forskerne sagde.

Baseret på resultaterne konkluderede undersøgelsens forfattere, at “patient indsamling af prøver til SARS-CoV-2 test fra andre steder end nasopharynx er en nyttig tilgang under COVID-19 pandemien.”

Dr. Matthew Heinz er en hospitalist og internist på Tucson Medical Center, i Arizona, der har behandlet COVID-19 test. Læsning over den nye rapport, bemærkede han, at mangler i personale og forsyninger til COVID-19 test “fortsætter med at frustrere vores reaktion på denne virale pandemi.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *