8 jun
2020

Frigivet finansielle interessekonflikter i canadiske kliniske retningslinjer for medicin

Category:Sundhed nyheder

Undladelse af at afsløre organisatoriske finansielle interessekonflikter af producenter af canadiske klinisk praksis retningslinjer for medicin er udbredt, peger på behovet for reform, en ny forskning papir højdepunkter i CMAJ (Canadian Medical Association Journal).

De fleste canadiske retningslinje producenter, der fremsætter anbefalinger om medicin rutinemæssigt modtage industrien finansiering, herunder fra virksomheder, der producerer lægemidler evalueret i retningslinjerne.

“Vi fandt ikke nogen eksempler, hvor retningslinje-producerende organisationer afslørede deres organisations industri finansiering i en retningslinje,” sagde Katharine Elder, en forsker ved Lady Davis Institute på den jødiske General Hospital, Montréal, Quebec, undersøgelsens ledende forfatter.

“Reform er et presserende behov for at sikre, at retningslinjer, der anvendes i canadiske sundhedspleje er fri for kommercielle påvirkninger, der ikke afspejler de bedste interesser for patienter,” siger Dr. Brett Thombs, professor i Institut for Psykiatri, Lady Davis Institute på det jødiske General Hospital og McGill University. “Ideelt set ville reformen komme fra retningslinjeproducerende organisationer selv, enten ud fra et ønske om bedre at tjene offentligheden og samfundet eller gennem pres fra medlemmerne.”

Internationale direktiver for producenter af retningslinjer anbefaler, at de undgår at medtage udvalgsmedlemmer med finansielle interessekonflikter, ikke tillader medlemmer med konflikter at påvirke henstillingerne og ikke tillader, at formænd og formænd får interessekonflikter. De fleste af de reviderede retningslinjer omfattede imidlertid medlemmer med finansielle interessekonflikter, og alle, der blev rapporteret om formænd eller formænd, havde en af disse personer med en finansiel interessekonflikt.

“Vores resultater tyder på, at disse anbefalinger er stort set blevet ignoreret af mange canadiske sygdom eller tilstand interessegrupper og medicinsk professionelle samfund, der producerer klinisk praksis retningslinjer,” tilføjede Dr. Thombs.

Undersøgelsen undersøgte oprettelsen af canadiske klinisk praksis retningslinjer, der omfattede narkotika anbefalinger. De omfattede 21 retningslinjer for klinisk praksis, med 3 fra regering støttede organisationer, 9 fra sygdoms- eller tilstandsgrupper og 9 fra lægefaglige selskaber. Ingen af de 3 statsstøttede målproducenter modtog støtte fra industrien, og ingen af deres medlemmer afslørede finansielle interessekonflikter. Blandt de 18 sygdoms- eller tilstandsinteressegrupper og lægefaglige selskaber rapporterede mere end 90 % på deres websteder, der modtog branchestøtte fra producenter af lægemidler, der anbefales. Ingen af dem afslørede imidlertid denne finansiering i en retningslinje.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *