8 jun
2020

Forskere giver anledning til bekymring over hydroxychloroquin undersøgelse

Category:Medicin nyheder

Snesevis af forskere har givet udtryk for bekymring over en storstilet undersøgelse af hydroxychloroquine og chloroquine offentliggjort i Lancet, der førte til Verdenssundhedsorganisationen suspendere kliniske forsøg med anti-virale lægemidler som en potentiel behandling for COVID-19.

Hydroxychloroquin, der normalt anvendes til behandling af gigt, er blevet en af de mest højt profilerede lægemidler, der testes til brug mod den nye coronavirus dels på grund af påtegninger fra offentlige personer, herunder USA’s præsident Donald Trump.

Forskere på fredag stod ved afslutningen af deres undersøgelse, at behandling med hydroxychloroquine og chloroquine, en anti-malaria, viste ingen fordel, og endda øget sandsynligheden for patienter dør på hospitalet.

Den observationelle forskning, ledet af Mandeep Mehra af Brigham og Women’s Hospital i USA, kiggede på optegnelser fra 96.000 patienter i hundredvis af hospitaler mellem december og april og sammenlignede dem, der modtog behandling med en kontrolgruppe.

Forskningen, offentliggjort i Lancet medicinske tidsskrift maj 22, fulgte talrige mindre undersøgelser, der foreslog hydroxychloroquine er ineffektiv i behandling af COVID-19 og kan endda være farligere end at gøre noget.

Begge lægemidler kan producere potentielt alvorlige bivirkninger, især hjertearytmi.

Inden for få dage WHO midlertidigt suspenderet brugen af narkotika i sin Solidaritet Trial, som har set hundredvis af hospitaler i flere lande indskrive patienter til at teste mulige behandlinger for COVID-19.

“Denne virkning har fået mange forskere rundt om i verden til at granske i detaljer den pågældende publikation,” sagde det åbne brev som svar på undersøgelsen, som blev underskrevet af en række fremtrædende forskere og offentliggjort torsdag.

Den tilføjede, at denne kontrol rejste %”både metodologiske og dataintegritetsmæssige betænkeligheder”.

En af de største bekymringer var manglen på oplysninger om de lande og hospitaler, der bidrog med data, som blev leveret af Chicago-baserede sundhedspleje dataanalyse firma Surgisphere.

Andre spørgsmål fremhævet omfattede uoverensstemmelser i data for Australien, hvor de sagde, at der var flere dødsfald registreret i de hospitaler, der er omfattet af undersøgelsen end officielle tal for hele landet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *