8 jun
2020

Forsker finder COVID-19 pandemi former muligheder for radikal ændring af det amerikanske sundhedsvæsen

Category:Sundhed nyheder

Som USA begræder det tragiske antal liv tabt på grund af den tankeløse COVID-19 virus har det også dramatisk afsløret, hvor meget institutionaliseret ulighed og strukturel racisme-sociale, økonomiske og systemiske-former manglende evne til lav rigdom og minoritized befolkninger til at komme igennem denne pandemi i live samt andre, ifølge Jonathan Metzl, Frederick B. Rentschler II professor i sociologi og medicin , Sundhed og samfund og direktør for Center for Medicin, Sundhed og Samfund.

I et synspunkt stykke offentliggjort i Journal of American Medical Association (JAMA) juni 4, Metzl og medforfattere Aletha Maybank, chief health equity officer, American Medical Association og Fernando De Maio, co-direktør for Center for Health Equity, American Medical Association og professor i sociologi ved DePaul University, bruge den uforholdsmæssige dødelighed af African American, Latinx og native american befolkninger på grund af COVID-19 til at udtrykke, hvordan sygdom stammer fra “diskriminerende boliger , uddannelse, beskæftigelse, indtjening, sundhedspleje og strafferet ” og give anbefalinger til radikale ændringer i det amerikanske sundhedsvæsen levering og uddannelsessystemer som reaktion.

Disse ændringer i sundhedsvæsenet, ifølge Metzl og hans kolleger, skal være forankret i sundhed lighed og raceretfærdighed.

Artiklen, “Reaktion på COVID-19 Pandemic-Behovet for en strukturelt kompetent Health Care System,” opfordrer til alle sundhedspersonale til først at forstå, hvordan vores strukturelle kompetence-sammenlægningen af sociale, økonomiske, offentlige politik, sundhedspleje levering og usynlige netværk som forsyningskæder og transitsystemer-form symptomer og sygdomme.

De seneste seks år har oplevet en udvidelse i strukturelle kompetence uddannelse i en række amerikanske medicinske skoler og opholdstilladelse programmer. Strukturel kompetence også undergirds en række kurser i MHS bachelor pensum på Vanderbilt. JAMA artiklen opfordrer til denne analyse til at blive til handling med fire specifikke anbefalinger for at komme dertil, herunder fremme sandhed og forsoning, reimagining infrastruktur, demokratisering information, og uddannelse.

“Den COVID-19 pandemi repræsenterer en medicinsk nødsituation, men det repræsenterer en social retfærdighed nødsituation så godt,” Metzl sagde. “Det haster med, at medicin engagere sig ud over klinikken vægge, og løse de grundlæggende årsager, der producerer racialiserede og socioøkonomiske sundhed og resultatet forskelle. Strukturel kompetence forsøger at uddanne klinikere til at løse disse forskelle og deres ødelæggende resultater.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *