8 jun
2020

Flere tegn på ingen overlevelsesfordel hos COVID-19 patienter, der fik hydroxychloroquin

Category:Medicin nyheder

En undersøgelse af elektroniske patientjournaler fra US Veterans Health Administration medicinske centre har konstateret, at hydroxychloroquin -med eller uden azithromycin-ikke reducere risikoen for ventilation eller død og var forbundet med længere varighed af hospitalsophold. Denne analyse, offentliggjort 5 juni i tidsskriftet Med, er den første i USA til at rapportere data om hydroxychloroquin resultater for COVID-19 fra et landsdækkende integreret sundhedssystem.

Undersøgelsen omfattede data fra 807 mennesker indlagt med COVID-19 på Veterans Affairs medicinske centre rundt om i landet. Omkring halvdelen, 395 patienter, fik ikke hydroxychloroquin på noget tidspunkt under deres indlæggelse. Blandt dem, der gjorde, 198 patienter blev behandlet med hydroxychloroquin og 214 blev behandlet med både hydroxychloroquin og azithromycin. De fleste af de patienter, der fik hydroxychloroquin, omkring 86%, modtog det, før de sættes på en mekanisk ventilator.

Efter justering for kliniske egenskaber var risikoen for dødsfald af enhver årsag højere i hydroxychloroquingruppen, men ikke i hydroxychloroquingruppen + azithromycingruppen, når disse blev sammenlignet med no-hydroxychloroquinegruppen. Forskerne fandt også, at længden af hospitalsophold var 33% længere i hydroxychloroquin gruppe og 38% længere i hydroxychloroquin + azithromycin gruppe end i no-hydroxychloroquine gruppe. Allerede eksisterende tilstande såsom hjerte-kar-sygdom, kronisk obstruktiv lungesygdom, og diabetes var relativt almindelige og ens på tværs af alle grupper.

Forskerne-fra Columbia VA Health Care System, University of South Carolina, og University of Virginia School of Medicine-rapporterede, at deres undersøgelse har styrker, at tidligere undersøgelser ikke har haft. For eksempel, fordi det anvendte data fra omfattende elektroniske patientjournaler (VA Informatics and Computing Infrastructure, eller VINCI), snarere end administrative sygesikring fordringer, de var i stand til at anvende strengt identificeret koviater og resultater. Da dataene kom fra et integreret nationalt sundhedssystem, var resultaterne desuden mindre modtagelige for skævheder, der kunne forekomme i en enkelt-center eller regional undersøgelse.

Men de anerkender også begrænsninger: medianalderen i deres undersøgelse var omtrent samme alder som i andre undersøgelser af indlagte patienter, 70 år, men fordi patienterne var ældre, kan resultaterne ikke gælde for yngre mennesker med COVID-19, selv om en fjerdedel af patienterne varierede fra 22 til 60 år. Derudover, patienterne i undersøgelsen var overvældende mandlige, næsten 96%, hvilket afspejler demografi af veteraner. Forskerne bemærker også, at resultaterne ikke giver indsigt i brugen af disse stoffer i ambulant indstilling eller som profylakse, men de tilføjer, at FDA og den amerikanske National Institutes of Health har begge frarådet brugen af hydroxychloroquin uden for kliniske forsøg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *