8 jun
2020

Er dine symptomer fra COVID-19 eller sæsonbetinget allergi?

Category:Sundhed nyheder

I den tykke af coronavirus pandemi, kan det være svært at sige, hvis du er kommet ned med COVID-19, foråret allergi eller en forkølelse, som alle har nogle lignende symptomer.

Feber og tør hoste er almindelige symptomer på COVID-19, sammen med åndenød og åndedrætsbesvær, ondt i halsen, diarré, træthed, kulderystelser, muskelsmerter, tab af smag og lugt, og krop ømhed.

Men det er sjældent, at feber eller diarré opstår med en kold eller sæsonbestemt allergi, ifølge Dr. Michael Benninger, formand for Head and Neck Institute på Cleveland Clinic.

“Det er et spørgsmål om at tage en logisk tilgang til symptomer,” sagde han i en klinik pressemeddelelse.

Hvis du ikke har feber, åndedrætsbesvær eller diarré, så har du sandsynligvis en kold eller sæsonbestemt allergi.

Vi er fuldt ud i allergi sæson nu, “så vi ved, at det vil være meget vanskeligt for en masse mennesker på dette tidspunkt at skelne mellem deres allergi, og om de har noget mere betydningsfuldt,” Benninger sagde.

Nysen opstår ofte med både allergi og forkølelse, men andre symptomer kan hjælpe dig med at se forskel på dem.

“Normalt en forkølelse ikke har kløende øjne,” Benninger sagde. “Hvis du har en hoste, det er stærkere forbundet med en almindelig forkølelse end allergi, medmindre du har allergisk astma.”

Åndedrætsbesvær og åndenød er symptomer forbundet med coronavirus, men kan også være tegn på astma, der kan blusse op i allergisæsonen. Hvis du ikke har feber sammen med disse symptomer, astma kan være synderen, ifølge Benninger.

Han sagde mennesker med astma nødt til at bo på toppen af deres behandling, især da mennesker med luftvejssygdomme er i risiko for potentielt alvorlig sygdom fra den nye coronavirus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *