8 jun
2020

Drug kunne øge overlevelsen fra lungekræft påvirker ikke-rygere

Category:Medicin nyheder

Stoffet Tagrisso kunne tilbyde håb til patienter kæmper en form for lungekræft, der typisk rammer mennesker med ringe eller ingen historie af rygning, en ny retssag finder.

Taget efter operationen for at fjerne lungetumor, Tagrisso (osimertinib) i høj grad udvidet den gennemsnitlige overlevelse af mennesker kæmper en ikke-metastatisk form for ikke-småcellet lungekræft (NSCLC), som udgør langt størstedelen af lungekræft.

NSCLC tumorer, der var i fokus i det nye forsøg var karakteriseret ved tilstedeværelsen af en epidermal vækstfaktor receptor (EGFR) mutation på celler.

Denne delmængde af tumorer “er til stede i omkring 10% af kaukasiske patienter, med langt højere skøn over andre patientpopulationer, såsom asiatiske patienter,” sagde Dr. Kevin Sullivan, en lungekræft specialist, der ikke var involveret i det nye forsøg.

“De fleste patienter med disse mutationer er ikke-rygere eller tidligere meget lys rygere,” bemærkede Sullivan, der arbejder i afdelingen for medicinsk onkologi på Northwell Health Cancer Institute i Lake Success, NY

Typisk, sagde han, patienter diagnosticeret med disse tumorer får kirurgi efterfulgt af standard kemoterapi-hvis kræften ikke allerede har spredt sig ud over lungerne.

Denne standard opfølgning kemoterapi “giver en lille, men betydelig overlevelse fordel-hvilket betyder, det forbedrer helbredelse sats,” Sullivan forklaret. Og hvis kræften kommer tilbage, som det ofte gør, kan det vise sig uhelbredelig.

Den nye undersøgelse, finansieret af drug maker AstraZeneca, søgte at se, om Tagrisso kunne forbedre resultaterne. Det blev ledet af Dr. Roy Herbst, chef for medicinsk onkologi på Yale Cancer Center og Smilow Cancer Hospital, og præsenteret fredag på dette års virtuelle årlige møde i American Society of Clinical Oncology (ASCO).

Forsøget omfattede næsten 700 patienter med lokaliserede fase II-IIIA NSCLC tumorer med en EGFR mutation. Patienterne havde allerede gennemgået fuldstændig kirurgisk fjernelse af den primære tumor og havde fuldt tilbagebetalt fra denne operation.

Patienterne blev tilfældigt udvalgt til at tage enten 80 milligram tabletter tagrisso en gang dagligt, i op til tre år, eller placebo. Patienterne i det multinationale fase III-studie kunne også have postoperativ standardkemoterapi.

Blandt patienter, der fik Tagrisso, 90% var i live efter to år uden deres kræft tilbagevendende, sammenlignet med 44%, der modtog en “dummy” placebo pille, forskerholdet fundet. Sagt på en anden måde, risikoen for sygdom tilbagefald eller død blev reduceret med 83% for patienter, der tog Tagrisso efter operationen, sammenlignet med dem, der tog placebo.

De lovende resultater førte den uafhængige data overvågningsudvalg af undersøgelsen til at anbefale tidlig “unblinding,” hvilket betyder, at patienterne kunne få at vide, om de fik stoffet eller placebo.

“Denne prøveversion er en home run. Det oversteg vores forventninger,” Herbst sagde i en ASCO pressemeddelelse. “Det er et vigtigt fremskridt at se en målrettet behandling betydeligt forsinke sygdomsretur tilbage efter operation hos patienter med ikke-småcellet lungekræft. Vi kan nu behandle patienter tidligere.”

Dr. Richard Schilsky, ASCO chief medical officer og executive vice president, bemærkede i et samfund pressemeddelelse, at Tagrisso “er allerede front-line standard for pleje af patienter med EGFR-muteret avanceret ikke-småcellet lungekræft.” Han var enig i de nye resultater bør støtte dens anvendelse til tidlig sygdom, samt.

Alligevel er undersøgelsen ikke blevet offentliggjort i et fagfællebedømt tidsskrift, så resultaterne bør betragtes som foreløbige.

For sin del, Sullivan sagde undersøgelsen viste en “dramatisk” fordel i form af ekstra overlevelse tid uden progression af sygdom.

Men “det er stadig ikke klart fra de fremlagte data, om denne behandling faktisk er at forbedre ‘kur sats’ for patienter. Det kan være, at medicinen er bare at forsinke tiden, indtil sygdommen vender tilbage, især i betragtning af den tid, patienterne i undersøgelsen var på behandling,” sagde han.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *