8 jun
2020

Drug combos kan være på forskud mod hjertesvigt

Category:Medicin nyheder

Mange patienter med hjertesvigt kan leve år længere, hvis de var på en kombination af nyere medicin, en undersøgelse tyder på.

Forskere anslår, at hvis visse hjertesvigt patienter blev ordineret en fire-pille regime-herunder tre nyligt bevist behandlinger-de kunne leve op til seks år længere, sammenlignet med regime patienter almindeligt brug.

Resultaterne, offentliggjort online for nylig i det medicinske tidsskrift The Lancet, er fremskrivninger, ikke garantier.

Men de gør en stærk sag for medicin cocktail, sagde ledende forfatter Dr. Muthiah Vaduganathan, en kardiolog på Brigham og Women’s Hospital i Boston.

“Kombineret brug af disse fire piller ville blive forventet at holde patienter ud af hospitalet og i live i flere år,” sagde han.

Hjertesvigt er en kronisk tilstand, hvor hjertemusklen ikke kan pumpe blod effektivt nok til at opfylde kroppens krav-forårsager symptomer som træthed, åndenød og hævede ben.

Den nye undersøgelse fokuserede på patienter, der havde hjertesvigt med reduceret udslyngning fraktion, som henviser til, hvor meget blod hjertet skubber ud med hver sammentrækning. Reduceret udslyngning fraktion påvirker omkring halvdelen af hjertesvigt patienter.

I lang tid var standardmedicineringsregimet for disse patienter en betablokker plus en ACE-hæmmer eller en angiotensin II-receptorblokker (ARB). Alle tre lægemidler sænker blodtrykket og lette hjertets arbejdsbyrde gennem forskellige mekanismer.

Men for nylig, kliniske forsøg har konstateret, at tre andre lægemiddeltyper kan hjælpe patienter lever længere, ud over standard medicin alene.

Den ene er en medicin kaldet Entresto, som kombinerer ARB valsartan med et andet lægemiddel, sacubitril. En anden er en diabetes stof kaldet dapagliflozin (Farxiga), som for nylig blev vist sig at gavne hjertesvigt patienter med eller uden diabetes.

Den tredje stofklasse er faktisk en gammel: mineralocorticoid receptor antagonister, som omfatter spironolactone og eplerenon. De hjælper med at kontrollere blodtrykket ved at blokere et hormon kaldet aldosteron.

På trods af de positive resultater, selv om, mange læger stadig ikke ordinere disse lægemidler til hjertesvigt, Vaduganathan sagde. Og der er ikke meget, der tyder på, hvad der ville ske, hvis patienterne brugte alle tre typer medicin.

“Den optimale kombination er virkelig ikke blevet undersøgt,” Vaduganathan sagde.

Så hans team forsøgte at vurdere fordelene ved at tage de nyere behandlingsformer, sammen, over mange år. For at gøre dette, de kæmmet kortsigtede data fra tre store kliniske forsøg, der testede narkotika mod standardbehandling. Så de lavede nogle fremskrivninger: Hvad ville der ske, hvis patienterne startede på en betablokker plus de tre lægemiddelklasser, i stedet for en ACE-hæmmer eller ARB-og stak med regimet for det lange træk?

For en 55-årig, forskerne anslår, at kunne oversætte til en ekstra seks år af livet, og otte år fri for hospitalsindlæggelse for hjertesvigt.

For en 80-årig ville fordelene være mindre, men stadig vigtige – et ekstra leveår i gennemsnit og næsten tre ekstra år ud af hospitalet.

I en “ideelle verden,” alle berettigede patienter ville være på medicin, sagde Dr. Mary Norine Walsh, tidligere præsident for American College of Cardiology.

“Men her er den gnide,” tilføjede hun. “To af disse lægemidler [Entresto og Farxiga] er ikke tilgængelige som generiske lægemidler.”

Så kan mange patienter være ude af stand til at give den pebret medicin, selv med forsikring. Farxiga koster omkring $500 for 30 piller, mens Entresto koster omkring $600 for 60 piller, ifølge en online søgning.

Ud over omkostninger, ikke alle patienter bør være på medicin. Walsh, der ikke var involveret i undersøgelsen, understregede, at resultaterne kun gælder for patienter med reduceret udslyngning fraktion-som udelader halvdelen af mennesker med hjertesvigt.

Og enhver patient, sagde hun, kan have andre sundhedsmæssige problemer, der er kontraindiceret for et givet lægemiddel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *