Bayaaz.com

Elämä on lyhyt

Developing Housing Market Concerns

Covid-19-pandemian alun lyhyen laman jälkeen asuntomarkkinat elpyivät nopeasti ja hinnat nousivat suurimman osan vuodesta 2020. Hinnankorotukset johtuivat pääasiassa erittäin alhaisista asuntolainakoroista, vahvasta ostajakysynnästä ja rajoitetusta määrästä myynnissä olevia taloja. Kuka olisi uskonut, että asuntolainakorot, jotka hiipivät kohti 3 prosenttia, olisi huono asia? Mutta se ei ole ainoa asia, joka saattaa alkaa hapata asuntomarkkinoita.

Tärkeimmät pilvet horisontissa asunnonomistukseen
Alkuvuodesta 30 vuoden asuntolaina oli 2,65 prosenttia ja on Freddie Macin mukaan nyt noin 2,81 prosenttia. Feds odotetaan pitää korko hyvin alhainen vielä pari vuotta, mutta on jonkin verran yksimielisyyttä siitä, että asuntolainakorot liikkuvat korkeammalle ja hoover noin 3,1% suurimman osan vuodesta 2021.

National Association of Realtors kertoo, että ensiasunnon ostajien kotitalouksien mediaanitulot vuonna 2020 olivat 80 000 dollaria, kun ne olivat 68 703 dollaria vuonna 2019. Se on iso hyppäys 16,4 prosentin nousulla. Suuri osa siitä johtuu suurituloisille millenniaaleille (joihin pandemian taloudelliset vaikutukset vaikuttavat vähemmän), jotka tekivät 38 prosenttia ostoista. On kyseenalaista, kuinka paljon enemmän hintahyppyjä he voivat omaksua hinnoilla, joiden odotetaan nousevan vähintään 3% korkeampien korkojen lisäksi. Kolmen prosentin arvostusarvio voi olla huomattavan alhainen.com realtorin tiedot 20.2.2021 päättyvältä viikolta osoittavat, että listautumishintojen mediaani nousi 14,5 % viime vuoteen verrattuna. Tämä on paljon ennen suuren kysynnän kevätkautta.

Myös ulosmittaukset ovat näköpiirissä. Black Knightin (asuntolainatietoyhtiö) mukaan tammikuussa ulosotossa oli 2,7 miljoonaa kotitaloutta, joiden maksamaton pääoma oli 547 miljardia dollaria (lukuun ottamatta korkoja ja niihin liittyviä maksuja). Saatat odottaa, että ulosmittausten tsunami on pian myynnissä, mikä lisää saatavilla olevaa varastoa. Mutta niin ei näytä tapahtuvan. CARES-lain ja näennäisten valtion virastojen, kuten Fannien ja Freddien, yhdistelmä on pitänyt tämän määrän alhaisena verrattuna arviolta 4 miljoonaan, jotka COVID-19:n odotettiin lähettävän kärsivällisyyttä tai ulosmittausta. Hallituksen nykyisen politiikan voidaan odottaa estävän merkittävää osaa 2,7 miljoonasta menettämästä kotiaan. Nämä ovat koteja, jotka eivät tule aktiivisiksi luetteloiksi.

Vähemmän ostajia ja pienempi varasto horisontissa
Nyt kun olemme jo vuonna 2021, talojen myynti jatkuu lähes kaksi viikkoa nopeammin kuin tähän aikaan viime vuonna. Tammikuussa myytävien asuntojen varastot vähenivät 42,6 % vuoden 2020 vastaavaan aikaan verrattuna, mikä on vielä nopeampi varaston lasku verrattuna joulukuun 39,6 prosentin laskuun.

Elämme todella ainutlaatuisia aikoja, mutta meidän pitäisi silti odottaa asuntomarkkinoiden lopulta siirtyvän kohti tasapainoa tarjonnan ja kysynnän välillä. Meidän on odotettava ja katsotaan, tapahtuuko se vuonna 2021, mutta asuntojen hinnat tulevat todennäköisesti pisteeseen, jossa markkinat eivät kestä sitä enää. Talot pysyvät markkinoilla, ja varastot kasvavat, kunnes hinnat laskevat. Toinen komponentti, jota on jatkettava etsimistä, on uudisrakentaminen, joka lisää tarjontaa.

Loppujen lopuksi on lähes mahdotonta nähdä, mitä loppuvuoden 2021 aikana tapahtuu. Lähitulevaisuudessa on kaikki edellä mainitut ongelmat covid-19-rokotteiden jakeluongelmien lisäksi ja ehkä vielä tärkeämpää, rajallinen ymmärrys siitä, mitä virusvaihtelut merkitsevät taloudelle ja asuntomarkkinoille vuonna 2021.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *