Bayaaz.com

Elämä on lyhyt

Älä odota, myy kotisi nyt, kiinteistöalan ammattilaiset sanovat

”Moni puuttuu nyt parhailta markkinoilta odottamalla”, Minneapolisin alueen Kris Lindahl Real Estaten toimitusjohtaja ja perustaja Kris Lindahl kertoi MarketWatchille.

Koska asuntojen kysyntä markkinoilla on tällä hetkellä suurta ja asuntovarastot ovat ohuet, myyjillä on paljon enemmän neuvotteluvoimaa kuin pitkään aikaan, kiinteistöasiantuntijat sanovat. Myytävissä olevien asuntojen tarjonta on ennätyksellisen alhainen, vain 1,9 kuukautta, mikä on paljon vähemmän kuin kuuden kuukauden tarjonta, jota asiantuntijat pitävät terveenä tasapainona ostajien ja myyjien välillä.

Tämä tekijöiden yhdistelmä on saanut kotihinnat nousuun. Kolmen makuuhuoneen kodin mediaanihinta oli tammikuussa 303 900 dollaria, kansallisen kiinteistönantajan liiton tietojen mukaan 14 % enemmän kuin vuotta aiemmin. S&P CoreLogic Case-Shiller Home Price -indeksit puolestaan paljastivat, että asuntojen hinnat nousivat valtakunnallisesti 10,4 prosenttia pelkästään joulukuussa, mikä on voimakkain vuotuinen kasvuvauhti yli kuuteen vuoteen.

Samalla myös asunnonomistajan oma pääoma on kasvanut. ATTOM Data Solutionsin luvut osoittavat, että 30 prosenttia yhdysvaltalaisista asuntolainoista, joissa on kiinnitys, katsotaan nyt ”osakerikkaiksi”, mikä tarkoittaa, että kiinteistöllä vakuutena oleva lainojen yhteenlaskettu arvioitu määrä on ennelleen 50 prosenttia sen arvioidusta markkina-arvosta.

Toinen etu on se, että myös kodit myyvät nopeammin kuin koskaan.

”’Anna minulle neljä tai kuusi tuntia, niin myyn talosi”, sanoi Marc J. Jenkins Prime Property Partnersista Atlantasta. ”Tässä vaiheessa sanon myyjilleni: ”Valitse lauantai”, hän lisäsi.

Silti monet ihmiset, jotka ovat kiinnostuneita myymään kotinsa, viivyttelevät, asiantuntijat kertoivat MarketWatchille. Ongelmana on, että markkinat toimivat molempiin suuntiin, ja suurin osa myyjistä on ostettava korvaava koti muuttaakseen. Monet heistä kamppailevat löytääkseen sopivan kodin ostaa. Ja jotkut ovat huolissaan siitä, että jos he myyvät, heidän on maksettava vielä enemmän löytääkseen uuden kodin, vaikka he laskisivat. Sinänsä monet myyjät saattavat olla epävarmoja siitä, mitä tehdä seuraavaksi.

Mutta kiinteistönvälittäjät sanovat, että siinä tilanteessa olevilla ihmisillä on vielä vaihtoehtoja. Sonia Figueroa, kiinteistönvälittäjä EXP Realty Chicagossa, sanoi yksi vaihtoehto on ostaa ensin, koska se tarkoittaa, että he voivat ottaa aikaa löytää sopiva koti. Ihmiset, jotka tekevät tämän ”eivät tunne kiirettä, eivätkä he hyppää mihinkään taloon vain siksi, että heidän täytyy kiirehtiä ja muuttaa pois”, Figueroa sanoi.

Tämä ei kuitenkaan välttämättä ole vaihtoehto kaikille, koska heidän on saatava ennakkoon hyväksyminen uuden kodin asuntolainasta ja silti maksaa nykyisen omaisuutensa velka.

Muita mahdollisuuksia on kuitenkin olemassa. Myyjät voivat listata kotinsa ja hyväksyä tarjouksen, joka riippuu siitä, löytävätkö he sopivan asunnon ostettavaksi. Asunnon ostajan on suostuttava odottamaan. Myyjät saattavat löytää ihmisiä, jotka ovat halukkaita tekemään niin, koska heillä on nyt paljon enemmän neuvotteluvoimaa.

Lisäksi myyjät voivat yrittää neuvotella ostajan kanssa vuokrasopimuksen, jotta he voivat tehdä enemmän aikaa asunnon ostamista.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *